6. dubna 2016 • 09:25

Sudí chrání Barcelonu, zuří Atlético. Chtěli vyloučení pro Suáreze

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začali skvěle. Fernando Torres už ve 25. minutě utkání zmrazil celý Camp Nou a poslal Atlétiko do vedení. O deset minut později ale stejný hráč putoval ze hřiště, po jeho vyloučení Barcelona utkání otočila a zvítězila 2:1. Zklamaní hráči madridského celku nemohou dění v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů vydýchat. "Nevím, co jejich hráči musí udělat, aby byli vylučovaní jako my," zlobil se obránce Filipe Luís. Narážel především na zákrok Luise Suáreze na Juanfrana, který rozhodčí vůbec nepotrestal.



Favorizovaná Barcelona se na domácí výhru hodně nadřela. Klíčovým momentem bylo vyloučení hostujícího útočníka Fernanda Torrese. Zkušený forvard nejdřív vstřelil úvodní branku zápasu, jenže následně po dvou zbytečných faulech putoval ze hřiště.

Katalánské hvězdy se v početní převaze dokázaly prosadit, dvě branky Luise Suáreze znamenají výhru 2:1 a lepší pozici do odvety. "Dva útočné fauly a dvě žluté poznamenaly celý zápas," hlesl obránce Filipe Luís po utkání.

"Tohle je jeden z nejhorších dnů v mém fotbalovém životě. Mrzí mě, že jsem nechal náš tým hrát v deseti. Cítím odpovědnost za to, že jsme nevyhráli," uvedl zklamaný Torres po zápase, v němž dal svůj jedenáctý gól Barceloně.

"Jsem si jistý, že v jedenácti lidech by to bylo úplně jiné. Ale jsem na náš tým pyšný. Výsledek není špatný a na našem stadionu je vše možné," dodal s nadějí v hlase.

Vyloučení dvaatřicetiletého útočníka bylo spravedlivé, nicméně hráči Barcelony si o červený kartonek koledovali taky. Řeší se zejména ostrý zákrok Suáreze na Juanfrana, který narozdíl od Torresových ataků prošel bez povšimnutí.

Suárez v utkání dostal žlutou kartu za zákrok na Luíse. Pokud by hlavní sudí potrestal i jeho nešetrné dohrání Juanfrana, musel by uruguayjský snajpr z trávníku, což by mělo na dění zápasu zásadní vliv. 

"V ligovém zápase jsem za faul na Messiho šel po právu ze hřiště. Ale nevím, co musí udělat jejich hráči, aby byly vylučováni jako my," zlobil se Luís. "Rozhodčí chrání Barcelonu. UEFA má strach, že by mohla vypadnout. Celé je to smutné," dodal obránce Atlétika bez obalu.

"Je škoda, že UEFA je tak zaujatá a hned mění naše oblečení a pak nasadí rozhodčího, který na téhle úrovni selže," přidal se Torres a sepsul výkon německého rozhodčího Felixe Brycha.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud