13. dubna 2016 • 22:35

Atlético srazilo Barcelonu a slaví postup. V semifinále LM je i Bayern

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atlético Madrid to dokázalo. Tým trenéra Diega Simeoneho smazal v odvetném utkání čtvrtfinále Ligy mistrů proti Barceloně jednobrankovou ztrátu a po výhře 2:0 slaví postup do semifinále. Naopak největší favorit letošního ročníku může na obhajobu trofeje zapomenout. Postup vybojoval také Bayern Mnichov, kterému stačila remíza 2:2 na půdě Benficy. Atlético s Bayernem tak doplnily v semifinále Real Madrid a Manchester City.



Barcelona proti Atléticu potvrdila, že se jí v poslední době nedaří, a připsala si už třetí prohru v posledních čtyřech zápasech. Postaral se o to Griezmann, který v 36. minutě otevřel skóre a dvě minuty před koncem zpečetil postup Atlética gólem z penalty, nařízené za Iniestovu ruku.

Atlético tak dalo vzpomenout na ročník 2013/14, kdy rovněž ve čtvrtfinále vyřadilo Barcelonu a poté došlo až do finále, kde podlehlo Realu Madrid. Tým Diega Simeoneho se také postaral o to, že ve 24 ročnících Ligy mistrů ještě nikdo nedokázal obhájit titul.

Madridský celek rovněž dokázal ubránit Messiho, kterému nepovolil ani jednu střelu. V Lize mistrů se to argentinské hvězdě stalo shodou okolností poprvé od čtvrtfinále s Atléticem před dvěma lety. Messi si navíc prodloužil střelecké trápení na 452 minut bez gólu.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 4. • 20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2:0
ONLINE
13. dubna
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 36. Griezmann, 88. Griezmann

Hosté:

Sestavy

Domácí: Oblak – Torres Juanfran, Lucas Hernández, Godín, Luís – Koke, Gabi (C), Augusto Fernández (90+3. Savić), Ñíguez – Griezmann (90. Á. Correa), Ferreira-Carrasco (73. Partey).

Hosté: ter Stegen – Dani Alves (64. Roberto), Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (64. Arda Turan), Busquets, Iniesta (C), Messi – L. Suárez, Neymar.

Náhradníci

Domácí: Moyà, Kranevitter, Savić, Correa, Gámez, Partey, Vietto

Hosté: Douglas, Turan, Bravo, Bartra, Munir, Roberto, Adriano

Karty

Domácí: Gabi, Godín, Á. Correa, Koke

Hosté: L. Suárez, Neymar, Iniesta, Arda Turan

Rozhodčí

Nicola Rizzoli – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini

Stadion

Estadio Vicente Calderón (Madrid)

Bayern sice od 27. minuty s Benficou prohrával, ale díky brankám Vidala a Müllera skóre otočil a Taliscova trefa na postupu do pátého semifinále za sebou už nic nezměnila. Trenér Pep Guardiola tak udržel s Mnichovem šanci na zopakování treble, na který po triumfu v Lize mistrů, bundeslize a německém poháru dosáhl před třemi lety tým vedený Juppem Heynckesem.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 4. • 20:45
Benfica Lisabon
Benfica Lisabon
2:2
ONLINE
13. dubna
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 27. Jiménez, 75. Talisca

Hosté: 38. Arturo Vidal, 52. T. Müller

Sestavy

Domácí: Ederson – A. Almeida, Lindelöf, Jardel (C), Eliseu (88. Jović) – Fejsa, Sanches – Salvio (68. Talisca), Pizzi (58. Guedes), Carcela-González – Jiménez.

Hosté: Neuer – Lahm (C), Kimmich, Javi Martínez, Alaba – Arturo Vidal, Alonso (90. Bernat), Th. Alcântara – Costa, T. Müller (84. Lewandowski), Ribéry (90+2. Götze).

Náhradníci

Domácí: Lopes, Luisão, Samaris, Guedes, Talisca, Jović, Semedo

Hosté: Ulreich, Rafinha, Lewandowski, Götze, Bernat, Rode, Coman

Karty

Domácí: Carcela-González, A. Almeida

Hosté: Javi Martínez

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra

Stadion

Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz), Lisabon (kapacita: 65.647 diváků)

Odvetná čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Benfica Lisabon - Bayern Mnichov 2:2 (1:1)
Branky: 27. Jiménez, 76. Talisca - 38. Vidal, 52. Müller. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: González, Almeida - Martinez. Diváci: 66.000. První zápas: 0:1, postoupil Bayern.

Sestavy:

Benfica: Ederson - Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu (88. Jovič) - Salvio (68. Talisca), Fejsa, Pizzi (58. Guedes), Sanches, González - Jiménez. Trenér: Vitória.

Bayern: Neuer - Lahm, Kimmich, Martinez, Alaba - Vidal, Xabi Alonso (90. Bernat), Alcántara - Douglas Costa, Müller (84. Lewandowski), Ribéry (90.+2 Götze). Trenér: Guardiola.

Atlético Madrid - FC Barcelona 2:0 (1:0)
Branky: 36. a 88. z pen. Griezmann. Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). ŽK: Gabi, Godín, Correa, Koke - Suárez, Neymar, Iniesta, Turan. Diváci: 54.000. První zápas: 1:2, postoupilo Atlético.

Sestavy:

Atlético: Oblak - Juanfran, Godín, Hernández, Filipe Luís - Koke, Fernández (90.+3 Savič), Gabi, Níguez - Carrasco (74. Partey), Griezmann (90. Correa). Trenér: Simeone.

Barcelona: Ter Stegen - Alves (64. Roberto), Pique, Mascherano, Alba - Rakitič (64. Turan), Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud