7. března 2017 • 22:35

Bayern nadělil pět gólů oslabenému Arsenalu, Real si pohlídal postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov a Realu Madrid postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Bayern po domácí výhře 5:1 zvítězil stejným výsledkem i v osmifinálové odvetě na hřišti Arsenalu. Také Real vyhrál oba duely s Neapolí shodným skóre 3:1. V Itálii dnes otočil zápas dvěma góly Sergio Ramos. Real je ve čtvrtfinále posedmé za sebou, Bayern pošesté.



MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 3. • 20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
1:5
ONLINE
7. března
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 20. Walcott

Hosté: 55. Lewandowski, 68. Robben, 78. Costa, 80. Arturo Vidal, 85. Arturo Vidal

Sestavy

Domácí: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Ramsey (72. Coquelin) – Walcott, Giroud (72. Özil), Alexis Sánchez (72. Lucas).

Hosté: Neuer (C) – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Arturo Vidal, Alonso – Robben (70. Costa), Th. Alcântara (79. Sanches), Ribéry (79. Kimmich) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Gibbs, Gabriel, Lucas, Özil, Čech, Coquelin

Hosté: Costa, Bernat, Müller, Ulreich, Coman, Kimmich, Sanches

Karty

Domácí: Walcott, Koscielny (č), Oxlade-Chamberlain, Xhaka

Hosté: Alaba, Javi Martínez

Rozhodčí

Sidiropoulos – Efthimiadis, Kostaras (vš. Řecko)

Stadion

Emirates Stadium, London

Již sedmé vypadnutí Arsenalu v osmifinále v řadě za sebou znamená, že další boje už budou bez české účasti. Brankář Petr Čech vyřazení sledoval jen z lavičky náhradníků, místo něj dostal šanci David Ospina. Pět branek na domácím stadionu Emirates dostal Arsenal poprvé.

Ještě nikdy v historii Ligy mistrů se nestalo, že by tým otočil čtyřbrankové manko z prvního duelu. Arsenal se o to pokusil, když Bayern zatlačil a ve 20. minutě se dostal do vedení po hezké individuální akci Thea Walcotta. Anglický útočník pronikl do vápna a dělovkou pod břevno překonal brankáře Manuela Neuera.

Jenže do poločasu další gól domácí nepřidali a naopak krátce po změně stran fauloval Laurent Koscielny unikajícího Roberta Lewandowského. Sudí nařídil penaltu, kterou Lewandowski proměnil, a kapitána Arsenalu po krátkém váhání vyloučil.

Oslabený Arsenal se ještě snažil, ale už neměl šanci zabojovat o postup. Naopak Arjen Robben poslal Bayern do vedení a frustrovaní domácí inkasovali ještě třikrát, z toho dvakrát zásluhou Artura Vidala. Výsledkem byla nejvyšší domácí porážka od roku 1998 a prohry 0:5 s Chelsea v Ligovém poháru.

Další debakl ještě zvýšil tlak na kouče Arsenalu Arséna Wengera, proti němuž už před zápasem vedla skupina fandů protestní pochod. Odchod francouzského trenéra žádají i někteří bývalí hráči Arsenalu.

SESTŘIH Ligy mistrů: Arsenal - Bayern 1:5. Domácí schytali těžký debakl
Video se připravuje ...

Real se s Neapolí zapotil jen v úvodu

I v Neapoli to chvíli vypadalo, že domácí boj o postup zdramatizují. Dries Mertens dostal od Marka Hamšíka dobrou přihrávku a trefil se na zadní tyč. Potvrdil skvělou střeleckou formu, když v posledních 16 zápasech dal 17 gólů.

Hned vzápětí mohl vyrovnat Cristiano Ronaldo, ale místo prázdné branky trefil jen tyč. Neapol to však nepotrestala, neboť Mertens rovněž napálil míč jen do tyče, což byl zlomový moment.

Po změně stran vyrovnal hlavou po rohovém kopu Ramos. A když tentýž hráč o pět minut později přidal druhý gól po dalším rohu jen z druhé strany, bylo o postupujících jasno. V nastavení se trefil ještě střídající Álvaro Morata.

Real neprohrál v pohárech už 12 utkání v řadě, což je nový klubový rekord.

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 3. • 20:45
SSC Neapol
SSC Neapol
1:3
ONLINE
7. března
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí: 24. D. Mertens

Hosté: 52. Ramos, 57. D. Mertens (vl.), 90+1. Morata

Sestavy

Domácí: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (56. Rog), Diawara, Hamšík (C) (75. P. Zieliński) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne (70. Milik).

Hosté: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos (C), Marcelo – Modrić (80. Isco), Casemiro, Kroos – Bale (68. L. Vázquez), Benzema (77. Morata), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Rafael Cabral, Jorginho, Maggio, Maksimović, Zieliński, Rog, Milik

Hosté: Casilla, Fernández, Rodríguez, Vázquez, Morata, Isco, Danilo

Karty

Domácí: Allan, Diawara

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun

Stadion

Stadio San Paolo, Neapol

Vyloučení kapitán Arsenalu Laurent Koscielny v odvetném osmifinále Ligy mistrů s Bayernem
Vyloučení kapitán Arsenalu Laurent Koscielny v odvetném osmifinále Ligy mistrů s Bayernem
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud