26. září 2017 • 16:10

Kloppa vytočili v Moskvě: Hrajeme Ligu mistrů a vás zajímá, koho miluju!

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesty na východ nepatří u fotbalistů zrovna mezi nejoblíbenější. A i trenérovi Liverpoolu Jürgenu Kloppovi výlet do Moskvy k zápasu Ligy mistrů s tamním Spartakem pořádně zhořkl. Rozčílil jej totiž jeden z anglických novinářů, když se jej zeptal, kterého hráče ze svého týmu miluje. „To myslíte vážně? Nás čeká Champions League a vy řešíte tohle?“ soptil Klopp. Když se překladatelka snažila jeho dlouhou odpověď přeložit, zadržel ji a řekl, že to je pro ruské novináře ztráta času.



Že by byli na vítězné vlně, to se o anglickém celku z města Beatles rozhodně říct nedá. Z posledních pěti zápasů vyhráli pouze jednou. V posledním ligovém duelu s Leicesterem. Ostatní výsledky?  Například porážka s Manchesterem City (0:5), či remíza se Sevillou (2:2) v úvodním utkání Ligy mistrů.

Do Moskvy se tak Klopp a spol. vydali s tím, že alespoň částečně napraví poslední nevydařený týden. Jenže sotva anglická výprava přistála, německému kouči se nadzvedly mandle. Na předzápasové tiskové konferenci jej vytočili britští redaktoři.

VIDEO: Záznám tiskové konference Liverpoolu v Moskvě

Ti navázali na víkendové prohlášení trenéra Tottenhamu Mauricia Pochettina, který uvedl, že miluje střelce Spurs Harryho Kanea. Když se však zeptali v Moskvě kouče Liverpoolu, nevěřil Klopp vlastním uším.

„To jako vážně? Nás čeká zápas Ligy mistrů a vy se zeptáte na tohle? Absolutně nerozumím tomu, jak vaše práce funguje,“ reagoval Klopp.

„Už kdysi jsem řekl, že zbožňuju tento klub, tudíž i jeho hráče. Co se týká Harryho, také ho mám rad. Ale je to hráč Tottenhamu. Zkrátka mám v oblibě dobré fotbalisty,“ rozvedl ochotně odpověď na netradiční dotaz německý trenér.

Když se ruská překladatelka snažila jeho reakci přeložit, zastavil ji. „Tohle vlastně není vůbec důležité. Ta otázka je pro ruské novináře bezcenná. Tohle je jen mezi mnou a anglickými redaktory. Pochettino miluje Kanea a koho miluji já, to je jedno. Je to akorát ztráta času,“ dodal Klopp.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp na tiskové konferenci před zápasem proti Spartaku
Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp na tiskové konferenci před zápasem proti Spartaku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud