27. září 2017 • 04:56

Nedáš, dostaneš. Bale a Ronaldo trestali Dortmund, CR7 slavil jubileum

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bundesliga jim leží u nohou, suverénní Dortmund ji vede bez jediné prohry, o víkendu si s gustem zastřílel, když porazil Mönchengladbach 6:1. Jenže v Lize mistrů to skřípe, Borussia v těžké skupině H musela skousnout dvě totožné porážky 1:3. Zatímco ve Wembley jí radost zkazil dvougólový Harry Kane, doma v Signal Iduna Parku se musela sklonit před jiným vyhlášeným kanonýrem, Cristianem Ronaldem. I ten zasadil do sítě Romana Bürkiho dva údery.



Dortmund se přitom brzy mohl dostat do vedení, střelu Maximilliana Philippa vyrazil Keylor Navas do ruky Sergia Ramose , rozhodčí ale přečin proti pravidlům přehlédl. A tak udeřil Real, parádním volejem se prosadil Gareth Bale.

I úvod druhé půle nabídl šanci Dortmundu, tu ale z čáry vykopl Raphael Varane, na rozdíl od Ramose ve vší počestnosti. A stejně jako v první půli, pravidlo "nedáš, dostaneš" platilo v plném rozsahu. Dvě minuty po Varaneho zásahu na čáře se do přihrávky Garetha Balea položil Cristiano Ronaldo a zvýšil na 2:0.

Dortmundu sice dal naději Pierre-Emerick Aubameyang, stejně jako v prvním zápase v Lize mistrů to ale nestačilo, naopak přišla pojišťovací rána Realu. Ronaldo si naběhl na pas Luky Modriče a Bürkiho překvapil ranou k bližší tyči - 3:1.

Real Madrid si po druhé výhře v řadě pojistil první místo ve skupině H se šesti body a skóre 6:1. A Cristiano Ronaldo? Ten zase posunul svůj střelecký rekord v Lize mistrů, jeho druhá trefa v zápase byla jeho celkově sto osmá v soutěži. Portugalský kanonýr tak stylově oslavil další jubileum v dresu Realu. Za královský velkoklub odehrál čtyřstý zápas, v téhle porci utkání zvládl neuvěřitelných 411 gólů a 112 asistencí.

"Celý tým odvedl fantastickou práci, není lehké tu nastřílet tři branky," zhodnotila hlavní hvězda výkon Realu, který na stadionu v Dortmundu zvítězil poprvé za posledních sedm pokusů. "Statistiky mluví za sebe, jsem rád, že jsem 400. zápas oslavil góly. Velké díky patří mým spoluhráčům, díky ním jsem se stal tím hráčem, jakým teď jsem," dodal zkušený Portugalec.

Real se po dalším vítězství ve skupině Ligy mistrů může opět soustředit na La Ligu. Tam zatím tápe, je až šestý a na suverénní Barcelonu ztrácí sedm bodů.

Góly

Domácí: 54. Aubameyang

Hosté: 18. Bale, 49. Ronaldo, 79. Ronaldo

Sestavy

Domácí: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Toljan (60. Dahoud) – G. Castro, Şahin (60. Weigl), M. Götze (76. Pulisic) – Jarmolenko, Aubameyang, Philipp.

Hosté: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Nacho Fernández – Kroos, Casemiro, Modrić (90+1. D. Ceballos) – Bale (86. L. Vázquez), Ronaldo, Isco (76. Asensio).

Náhradníci

Domácí: Weidenfeller, Zagadou, Bartra, Dahoud, Pulisic, Kagawa, Weigl

Hosté: Casilla, Vázquez, Llorente, Hakimi, Asensio, Mayoral, Ceballos

Karty

Domácí: Toprak, Weigl

Hosté: Bale, Carvajal, Modrić

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra

Stadion

Signal-Iduna-Park (Dortmund)

Z V R P Skóre B
1. Tottenham 6 5 1 0 15:4 16
2. Real 6 4 1 1 17:7 13
3. Apoel 6 0 2 4 2:17 2
4. Dortmund 6 0 2 4 7:13 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud