28. září 2017 • 04:45

Superútok PSG řádil: Neymar při gólu Cavaniho trucoval, na konci se objali

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas PSG proti Bayernu Mnichov (3:0) vzbuzoval velká očekávání. Nejen proto, že se střetly dva přední evropské kluby, ale především proto, že byli fanoušci zvědaví, jak si vyhoví letní posila Pařížanů Neymar a útočník Edinson Cavani. Právě mezi těmito hráči to v posledních dnech dost vřelo, proti mnichovskému celku však došlo přímo na hřišti k velkému usmíření.



Nic se v posledních dnech neřešilo víc, než vztah Neymara a Edinsona Cavaniho. Vše rozpoutal incident z utkání francouzské ligy, kdy uruguayský fotbalista nechtěl posile z Barcelony přenechat pokutový kop. Nejdražší hráč světa si následně po zápase postěžoval vedení a francouzská média spekulovala, že měl dokonce tlačit na majitele, aby se Cavaniho zbavili.

Ve středu proti Bayernu se oba aktéři setkali vůbec poprvé od incidentu v dresu PSG. Společně s další letní posilou Kylianem Mbappém však vytvořili superútok, který dělal bavorskému celku obrovské problémy.

Francouzský supertalent Kylian Mbappé v zápase proti Bayernu
Francouzský supertalent Kylian Mbappé v zápase proti Bayernu

První gól zápasu vymyslel již ve druhé minutě právě Neymar, který obešel několik hráčů Bayernu a předložil míč krajanovi Danimu Alvésovi, který neměl problém poslat míč do branky. O druhý gól se zase postarala dvojice Mbappé a střílející Cavani. Při druhé brance PSG však došlo k dalším pochybám o tom, že vztah Neymara a Cavaniho není ideální.

Jak si vedl útok PSG proti Bayernu
Neymar gól + asistence
Cavani gól
Mbappé asistence

Zatímco Cavani běžel slavit s diváky, Neymar za ním ani nešel. Jen si přiběhl plácnout s Mbappém. Sám Brazilec v prvním poločase dvě velké šance zahodil. V 63. minutě však přišel velký zlom. Mbappé si opět šikovně pohrál s obranou Bayernu a naservíroval míč před branku. Po odrazu se k němu dostal Neymar a překonal brankáře Ulreicha.

Všichni hráči se na 25letého Brazilce sesypali a gratulovali mu. Včetně zkušeného Cavaniho, jenž svého spoluhráče objal a pohladil po hlavě. V tu chvíli šly všechny interní spory bokem. A jejich obnovené přátelství pokračovalo i po zápase, když se při děkování fanouškům oba hráči drželi společně za ramena.

Góly

Domácí: 2. Dani Alves, 31. Cavani, 63. Neymar

Hosté:

Sestavy

Domácí: Aréola – Dani Alves, Marquinhos, Silva, Kurzawa – Verratti (89. Draxler), Motta (85. Lo Celso), Rabiot – Mbappé (79. Di María), Cavani, Neymar.

Hosté: Ulreich – Kimmich, Süle, Javi Martínez, Alaba – Tolisso (46. Rudy), Th. Alcântara, Arturo Vidal – T. Müller (69. Robben), Lewandowski, James Rodríguez (46. Coman).

Náhradníci

Domácí: Trapp, Kimpembe, Moura, Di María, Meunier, Lo Celso, Draxler

Hosté: Hummels, Ribéry, Robben, Rafinha, Rudy, Coman, Früchtl

Karty

Domácí: Verratti

Hosté: Kimmich, Arturo Vidal, Th. Alcântara, Rudy

Rozhodčí

Mateu – Cebrián, Díaz (všichni Španělsko)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud