Ondřej Škvor
Premium
16. srpna 2018 • 05:00

Slavia vs. UEFA. Jaké následky budou mít tweety Tvrdíka a Buzka?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý večer slávistický boss Jaroslav Tvrdík velmi ostře tweetoval proti UEFA a jejímu místopředsedovi Surkisovi, ve středu ráno už to evropská fotbalová asociace u svého stolu řešila. A navečer zavolala do sídla české fotbalové asociace. Je jisté, že červenobílý klub i jejího šéfa bude řešit disciplinární komise.



Grigorij Surkis by měl odstoupit a UEFA je mafie. Toto, ve druhém případě v jasném náznaku, tweetoval Jaroslav Tvrdík. Tomáš Buzek, člen představenstva klubu, psal podobně, navíc přidal vulgarity: UEFA s námi vyjebala. Jděte do pr…

Proto když ráno Giorgio Marchetti, ředitel soutěží UEFA, přišel do práce, už měl na stole připravené všechny slávistické tweety v anglickém překladu. A nic nepomohlo, že Tvrdík i Buzek v průběhu noci svá ostrá vyjádření smazali.

Tvrdík ve středu odpoledne přidal ještě jeden, omluvný a smířlivější tweet, v němž však trvá na tom, že Slavia byla poškozena. „Na podobnou osobní a profesní zkušenost jsme nebyli připraveni. Vulgarity k vedení Slavie nepatří a příště se jich vyvarujeme. Mlčet ale znamená souhlasit s tím, že zápas byl férovým soutěžením. A to nebyl.“

Oficiální cestou se Slavia nechtěla vyjadřovat. Deník Sport jí adresoval tři otázky:

1. Proč pánové Tvrdík a Buzek smazali své tweety?

2. Bojí se Slavia trestu ze strany UEFA?

3. Podá Slavia protest vůči výkonu sudích?

„Nebudeme to komentovat,“ sdělil na všechny dotazy tiskový mluvčí klubu Michal Býček.

Na UEFA česká kauza mezitím i nadále žila, zanedlouho se s ní seznámil i místopředseda Grigorij Surkis, kterého Tvrdík „odvolal“, a širší vedení organizace. Surkise údajně popíchly i dotazy ukrajinských médií, která případ rovněž zaznamenala.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud