Michal Koštuřík
Premium
18. září 2019 • 13:42

Pulpit fandil Interu: Slavia je uběhala. Vyrovnání předcházel zbytečný faul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se ho zeptáte, komu v úterý večer držel palce, upřímně se podiví: „Samozřejmě Interu. Nemám důvod fandit Slavii.“ Trenér Martin Pulpit (52) je dlouhá léta věrným příznivcem „Nerazzurri“, k českému občanství se při jeho zápasech nehlásí. Proto ho vstupní souboj italského klubu v Lize mistrů zklamal. Špatný pocit měl ze sestavy, ze hry i z konečného výsledku. Expert na italský fotbal pro iSport Premium hodnotí úterní duel, ze kterého si Slavia odvezla velmi cenný bod. 



Zasedl k televizi a trpěl. Od domácích čekal víc, mnohem víc. Slavia? Ta podle Martina Pulpita splnila na San Siru základní přikázání pro české týmy v Evropě. „Je potřeba běhat. A Slavia Inter uběhala,“ myslí si kouč třetiligového Frýdku-Místku. Zároveň očekává, že jeho milovaný klub půjde pod novým čínským mecenášem a věhlasným trenérem Antoniem Contem v této sezoně konečně nahoru. Další zpackaný rok už by prý horkokrevní fanoušci neunesli.

Zklamal vás Inter?
„Nezasloužil si vyhrát. Zklamala mě sestava. V systému 3-5-2 bych nedával na pravou zálohu Candrevu. V jeho věku už je to na tom místě pro něho moc náročné. Myslel jsem, že tam bude D´Ambrosio. Ve středu hřiště mi zase chybělo víc kombinace, kreativity. Čekal jsem, že nastoupí Borja Valero. Brozovičovi se nedařilo, nedal hře řád a systém.“

Mohl favorit soupeře podcenit?
„To si nemyslím. Spíš jde o to, že je začátek sezony. Slavia má odehraných v lize osm zápasů, Inter tři. Velký rozdíl ve vytížení byl znát. Inter je nesehraný, i když mu vstup do Serie A výsledkově vyšel. Přišel nový trenér, změnilo se rozestavení. Víme dobře, že klub se od roku 2010 hledá. Taky je třeba připomenout, že na San Siru se mu v evropských pohárech moc nedaří. Jak už jsem říkal, čekal jsem úplně jinou sestavu.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud