Jakub Dvořák
27. listopadu 2019 • 14:20

Lewandowski: 4 góly za 14 minut a nový rekord. Přiznal závislost!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bayern oslavuje LewanTORskiho, napsal německý deník Bild. Jak výstižné. Ano, právě tory (česky góly) jsou hnacím motorem Roberta Lewandowskiho. Při úterní výhře Bayernu na půdě Crvené Zvězdy Bělehrad (6:0) jich polská mašina stihla nasázet čtyři během rekordně krátké doby (14 minut a 31 sekund). „Jsem na nich závislý,“ vzkázal vytáhlý forvard po své one man show.



Když před šesti dny pro deník Bild promluvil o tom, že jeho vrcholná forma teprve přijde, zřejmě věděl, o čem mluví. „Moje občanka sice tvrdí, že mi je už 31 let, ale já se tak necítím. Jen se přibližuji svému maximu a věřím, že mám před sebou ještě několik let,“ prohlásil Lewandowski.

Důkaz, že svá slova myslel vážně, dodal brzy. V úterý na hřišti Crvene Zvezdy Bělehrad nastřílel nejrychlejší čtyři branky v dějinách Champions League. Na svoje zásahy potřeboval polský kanonýr pouhých 14 minut a 31 sekund.

„To je až směšné,“ nechápal Gary Lineker, který Lewandowského pochválil na Twitteru.

Útočník Bayernu díky své rychlopalbě v rozmezí 53. a 63. minuty překonal dosavadní prvenství Brazilec Luize Adriana, který před pěti lety stihl čtyři trefy v dresu Šachtaru Doněck proti BATE Borisov během 16 minut. „To jsem nevěděl. Je to něco výjimečného. Mám radost nejen z gólů, ale i z výkonu, protože jsme si jednoznačně zasloužili vyhrát," uvedl Lewandowski po utkání.

Pozápasové selfie s fanoušky Bayernu, kteří dorazili svůj tým podpořit do Bělehrad
Pozápasové selfie s fanoušky Bayernu, kteří dorazili svůj tým podpořit do Bělehrad

Na svůj Twitter navíc přidal fotografii, jak s dvěma tisíci fanoušků, kteří vážili cestu až do srbské metropole a s míčem, se kterým se zápas odehrál. „Musím se přiznat – jsem závislý na střílení branek,“ zněl popisek příspěvku.

Nebylo to navíc poprvé, kdy v Lize mistrů nastřílel čtyři branky. Podobný kousek se mu povedl ještě v dresu Borussie Dortmund – na jaře 2013 sesekal v úvodním semifinále Real Madrid a pomohl k jeho senzačnímu vyřazení. Společně s Lionelem Messim jsou v soutěži jediní, kterým se to podařilo dvakrát.

Celkem má v aktuální sezoně ve 20 soutěžních zápasech už 27 branek. Je nejlepším střelcem bundesligy (16) i Ligy mistrů (10). Rovněž je i se 46 góly nejlepším kanonýrem Bayernu v dějinách milionářské soutěže. Kromě Champions League drží primát pro nejrychlejší čtyři branky v německé lize (5 minut a 42 sekund)

SESTŘIH LM: CZ Bělehrad - Bayern 0:6. Kanonádu řídil čtyřmi góly Lewandowski
Video se připravuje ...

Najde se vůbec momentálně lepší útočník než je on? Nabízí se otázka. Vždyť v součtu s reprezentací má rodák z Varšavy za rok 2019 nastřílených 51 branek v 53 zápasech.

„Když se budeme bavit čistě o „devítkách“, typických zakončovatelích, protože Messi a Ronaldo jsou někde jiné, lepší než Harry Kane je už pouze Lewandowski,“ nebál se prohlásit ve studiu televizní stanice BT Sport legendární anglický bek Rio Ferdinand.

„Lewy je neuvěřitelný profesionál, neustále si na trénincích přidává. Hraje na velmi vysoké úrovni a skóruje,“ chválil svého svěřence i dočasný kouč Bayernu Hans-Dieter Flick.

Právě pod jeho vedením má Mnichov skvostnou bilanci – čtyři soutěžní zápasy a skóre 16:0. Zprávy kolem týmu zní, že náhradník za odvolaného Nika Kovače až nápadně připomíná styl, jakým klub vedl legendární Jupp Heynckes. Když na to měl Lewandowski odpovědět, jen se pousmál.

„Myslím, že tím, jak se chová a jaký má vztah k hráčům, určitě. Víme, že za námi stojí a chce nám pomoct. Cítíme to z něj. I proto se snažíme bojovat jeden za druhého a posouvat Bayern kupředu,“ uvedl střelec Bayernu.

Nejrychleji vstřelené čtyři branky v LM

14 minut a 31 vteřin
Robert Lewandowski: 
CZ Bělehrad–Bayern 0:6 (listopad 2019)

16 minut
Luiz Adriano: BATE Borisov–Šachtar 0:7 (říjen 2014)

21 minut
Cristiano Ronaldo:
Real Madrid–Malmö 8:0 (prosinec 2015)

Bayern Mnichov Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí:

Hosté: 14. Goretzka, 53. Lewandowski, 60. Lewandowski, 64. Lewandowski, 67. Lewandowski, 89. Tolisso

Sestavy

Domácí: Borjan – Gobeljić, Degenek, N. Milunović, Rodić – Cañas (61. Vulić), Petrović (76. Ivanić) – Vukanović, Marin (C), García (69. Pankov) – Boakye.

Hosté: Neuer (C) – Pavard, Javi Martínez (68. Kimmich), J. Boateng, A. Davies – Th. Alcântara, Goretzka – Tolisso, Coutinho (60. Perišić), Coman – Lewandowski (77. T. Müller).

Náhradníci

Domácí: Tómané, Ivanić, Pankov, Popović, Jander, van La Parra, Vulić

Hosté: Gnabry, Kimmich, Müller, Perišić, Ulreich, Mai

Karty

Domácí: N. Milunović

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED)

Stadion

Stadion Rajka Mitiće, Bělehrad

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 24:5 18
2. Tottenham 6 3 1 2 18:14 10
3. Olympiacos 6 1 1 4 8:14 4
4. CZ Bělehrad 6 1 0 5 3:20 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud