16. února 2021 • 22:50

SESTŘIHY LM: PSG zničilo Barcelonu, Mbappé řádil. Lipsko - Liverpool 0:2

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Paris Saint Germain zvítězili v úvodním osmifinále Ligy mistrů v Barceloně vysoko 4:1. O triumf loňského finalisty se hattrickem postaral Kylian Mbappé. Liverpool na neutrálním hřišti v Budapešti porazil „domácí“ Lipsko 2:0. Odvety jsou na programu 10. března.



PSG i bez zraněných opor Ángela Di Maríi a Neymara začal na Camp Nou aktivně, vedení se ale ujala Barcelona. Kapitán Lionel Messi v 27. minutě otevřel skóre z penalty. Třiatřicetiletý Argentinec skóroval v soutěži v 17 různých kalendářních letech, čímž vyrovnal Raúlův rekord.

Hosté srovnali o pět minut později. Marco Verratti posunul míč ve vápně na Mbappého, který zblízka nezaváhal. V 65. minutě francouzský reprezentant dokonal obrat. Pět minut po něm přidal třetí gól hostů Moise Kean. Dvaadvacetiletý Mbappé zkompletoval hattrick v 85. minutě, kdy zakončil rychlý protiútok.

Katalánský tým doma v Lize mistrů prohrál s PSG v šestém zápase poprvé. Na Camp Nou našel ve vyřazovací fázi soutěže prvního přemožitele od května 2013 a po 15 utkáních.

SESTŘIH LM: Barcelona - PSG 1:4. Jasnou výhru hostů režíroval hattrickem Mbappé
Video se připravuje ...

Lipsko nemohlo přivítat Liverpool na vlastním stadionu kvůli cestovním restrikcím mezi Německem a Velkou Británií. Duel se proto přesunul do maďarské metropole.

Německý celek málem vedl od páté minuty, jenže Dani Olmo hlavičkoval do tyče. „Reds“ rozhodli o výhře po změně stran v rozmezí 53. až 58. minuty, kdy Muhammad Salah a Sadio Mané využili chyb obrany Lipska a po samostatných únicích skórovali. Obhájce anglického titulu Liverpool od roku 2002 v evropských pohárech neprohrál s německými mužstvy v 11. duelu za sebou.

SESTŘIH LM: Lipsko - Liverpool 0:2. V Budapešti rozhodly góly Salaha a Maného
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27. Messi

Hosté: 32. Mbappé, 65. Mbappé, 70. Kean, 86. Mbappé

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Dest (71. Mingueza), Piqué (79. Puig), Lenglet, Alba – S. Busquets (79. Pjanić) – F. de Jong, Pedri (79. Trincão) – Griezmann (85. Braithwaite), Messi (C), O. Dembèlé.

Hosté: Navas – Florenzi (89. Kehrer), Marquinhos (C), Kimpembe, Kurzawa – Paredes, Gueye (46. A. Herrera) – Kean (85. Danilo Pereira), Verratti (74. Draxler), Mbappé – Icardi.

Náhradníci

Domácí: Neto, Peña, Pjanić, Braithwaite, Puig, Trincão, Fernandes, Firpo, Umtiti, Mingueza

Hosté: Rico, Letellier, Kehrer, Rafinha Alcântara, Diallo, Sarabia, Herrera, Danilo Pereira, Draxler, Bakker, Michut

Karty

Hosté: Gueye

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Góly

Domácí:

Hosté: 53. M. Salah, 58. Mané

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Mukiele (64. Orban), Klostermann, Upamecano, Angeliño – Sabitzer, Haidara (64. Y. Poulsen), Kampl (74. Hwang Hi-čchan) – Nkunku, Olmo, Adams.

Hosté: Alisson – Alexander-Arnold, Kabak, J. Henderson, Robertson – Th. Alcântara (72. Oxlade-Chamberlain), Wijnaldum, Jones – M. Salah (89. N. Williams), Firmino (72. Shaqiri), Mané.

Náhradníci

Domácí: Martínez, Hartmann, Halstenberg, Henrichs, Hwang Hi-čchan, Kluivert, Konaté, Orban, Poulsen, Samardžič, Sörloth

Hosté: Kelleher, Adrián, Cain, Clarkson, Davies, Origi, Oxlade-Chamberlain, Phillips, Shaqiri, Tsimikas, Williams, Williams

Karty

Domácí: Haidara, Mukiele, Nkunku, Angeliño, Olmo

Hosté: Kabak, J. Henderson

Rozhodčí

S. Vinčić (Slovinsko)

Stadion

Puskás Aréna (Budapešť, Maďarsko)

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud