Pavel Hartman
Premium
28. května 2022 • 17:00

Finále snů v LM: Pan gól vs. stoper, nová esa i ruleta. Šmicer tipuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid vs. FC Liverpool, třináctinásobný král proti šestinásobnému. Super atraktivní vyvrcholení Champions League je tu! Kdo dnes v Paříži vyhraje? Sport Magazín vymezil klíčové souboje, které fotbalový svátek rozseknou. Pohled na ně přidává Vladimír Šmicer, hrdina nezapomenutelného finále 2005. „Asi budu trochu nadržovat liverpoolským klukům,“ předeslal s úsměvem.  V textu pro iSport Premium hodnotí klíčové prvky velkého finále. Co může rozhodnout?



Pan Gól proti panu Stoperovi

Karim Benzema vs. Virgil van Dijk

Nejen hattrickem do sítě Chelsea donutil Benzema experty ke konstatování, že momentálně na zeměkouli neexistuje lepší útočník. Ve čtyřiatřiceti dospěl v supermana. „Není to útočník, je to komplexní hráč,“ upozorňuje kouč Carlo Ancelotti. „Dospěl v osobnost,“ přidal Cristiano Ronaldo, který s ním válel v madridském dresu. Benzema dal v aktuální sezoně už 44 soutěžních gólů, zatímco CR 7 „jen“ 24.

Buďme si však jistí, že Van Dijk se před ním nerozklepe. Nejde o rychlokvašku, nýbrž o postupně zrajícího vůdce, který si po vážném zranění kolene váží každého zápasu trojnásob. A ví, že musí dobře předvídat, aby Benzemu ubránil. V anticipaci herních situací nemá konkurenci.

Závěr Sport Magazínu: Záleží, jak oběma pomůžou parťáci, Vinícius, resp. Konaté či Matip.

Verdikt Vladimíra Šmicra: „Tohle je výzva! Van Dijk hraje výborně pozičně, umí číst hru jako nikdo jiný. Benzema? Útočník v životní formě, který dotáhnul Real do finále. A věří si. Ubránit ho je obrovský úkol nejen pro Van Dijka, ale pro celý Liverpool.“

Nová esa

Rodrygo vs. Luis Díaz

„Byli jsme mrtví, ale můj první gól nás vzkřísil,“ řekl Rodrygo po vítězném semifinále LM s Manchesterem City. Na hřiště přišel po víc než hodině hry a v 90. a 91. minutě dvěma trefami zařídil prodloužení. A miliony lidí u obrazovek si hned googlily, co je zač. Dozvěděli se, že Real přetáhl zázračného mladíka z Brazílie už v osmnácti.

Luis Díaz? Obdobné. Pokud jste nebyli fanoušky FC Porto, ještě o Vánocích jste ho neznali. Jenže od lednového přesunu kolumbijského čertíka do Liverpoolu celý svět žasne. Zaprvé nad tím, jak okamžitě zapadl na Anfield a do Premier League. Zadruhé nad jeho ďábelským drajvem a fintami, proti kterým není obrany. „Top, top světový hráč,“ opakuje Jürgen Klopp.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud