Karel Häring
1. října 2008 • 13:05

Zkrotí Chelsea Drakuly z Kluže?

TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea vyrazila do Transylvánie, kraje slavného hraběte Drákuly. Na cestu se pečlivě připravila. Česnek a kříže, účinné zbraně v boji s upíry, sice nechala v Londýně, zato s sebou vzala téměř všechny hvězdy.



Finalista posledního ročníku Ligy mistrů se ve 2. kole základních skupin představí na hřišti CFR Kluž. Úřadující rumunský mistr šokoval v úvodním kole výhrou na půdě AS Řím. Teď se chystá na domácí premiéru.

Co čeká Chelsea v Kluži, která se nachází v Transylvánii? Stadionu se nemusí bát. Stánek prošel v letošním roce rekonstrukcí, která v přepočtu vyšla na 735 milionů korun. Do hlediště se nyní vejde pětadvacet tisíc fanoušků.

A všichni budou doufat v zázrak. Samotní hráči rumunského klubu předpokládají, že je čeká mnohem těžší práce než v Římě. Kolikrát? Čtyřikrát.

Tvrdí to útočník z Pobřeží slonoviny Yssouf Kone, který v minulém týdnu hovořil s krajanem Salomonem Kalou. „Blahopřál mi k vítězství, ale řekl, že pokud s nimi chceme remizovat, nebo je dokonce porazit, musíme být ještě dvakrát lepší než v prvním utkání. Já mu odpověděl, že Chelsea je podle mě čtyřikrát silnější. Jsou favority, ale je pro mě ctí, že mohu nastoupit proti hráčům jako jsou John Terry nebo Frank Lampard."

Trenér Chelsea Luiz Felipe Scolari připravuje své mužstvo na náročnou bitvu. „Přistupujeme k nim s velkým respektem. Kterýkoliv tým, jenž vyhraje v Říme, je v této soutěži nebezpečný," říká Brazilec. „Vím o nich víc, než si myslíte. Mají v kádru jedenáct Portugalců, takže když jsem byl ve funkci trenéra portugalské reprezentace, dostával jsem o nich zprávy týden co týden," pochlubil se Scolari.

Jeho Chelsea odstartovala do nového ročníku Champions League nejlépe ze všech, když v úvodním duelu rozstřílela Girondins Bordeaux 4:0. Pro zápas v Kluži nemůže počítat pouze se zraněným Joem Colem.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud