10. prosince 2008 • 09:09

Drogba, nebo Anelka? Dáme je dohromady

Autor: pj
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní večer patřil v Londýně jedinému muži – Didieru Drogbovi. Útočník Chelsea zajistil svým gólem vítězství nad Kluží (2:1) a stal se nejlepším hráčem zápasu. Dostane příště přednost před Anelkou? Kouč Luiz Felipe Scolari mezi nimi vybírat nechce.



Chelsea neodehrála jednoduchý zápas. Sice se po brance Salomona Kaloua dostala do vedení, ale pak inkasovala. Po nádherné a hlavně přesné hlavičce vyrovnal Yssouf Kone. Nervozita na straně londýnského celku byla znát. Ovšem opadla ve chvíli, kdy vstoupil na hřiště Didier Drogba. Jeho střídání znamenalo branku. A „blues“ vyhráli.

Úterní výsledky Ligy mistrů
Chelsea senzaci nepřipustila »

Po utkání se manažer Chelsea Luiz Felipe Scolari nechal slyšet, že návrat Drogby může znamenat změnu systému na klasické rozestavení 4-4-2. Prý si nebude vybírat mezi ním a nejlepším střelcem týmu Nicolasem Anelkou. Rád by oba dal dohromady.

„Drogba je jeden z nejlepších útočníků na světě. Nyní, když je fit, mám více možností. Ty jsem předtím neměl, protože byl neustále zraněný a nedávno suspendovaný. Teď je zpátky. A dává mi šanci hrát zcela jiným systémem,“ řekl na tiskové konferenci portugalský kouč.

V Anglii se spekuluje o Drogbově přestupu
Útočníka prý chce Inter Milán »

„Je pro nás velmi důležitý, ale nezapomeňme na to, že jsme druzí v Lize mistrů i Premier League, protože naším nejlepším střelcem je Nicolas Anelka. Ten je stejně důležitý jako Drogba. A moji prací je, abych je dal oba dohromady,“ podotkl.

Drogba si od redaktorů britského listu Sun vysloužil známku 8, díky čemuž se stal nejlepším mužem zápasu. Scolari si však pochvaloval výkon celého mužstva. „Myslím, že jsme hráli dobře, ale ne nejlíp. Soupeř měl výborné protiútoky a někteří hráči Kluže se mi vážně líbili,“ přiznal bývalý trenér brazilské a portugalské reprezentace.

Kouč Interu Mourinho oponoval
Drogba je simulant, prohlásil »

A co podle něj rozhodlo o vítězství Chelsea? „Bojovali jsme a hráli s týmovým duchem. Když jeden vyrobil chybu, druhý za něj zaskočil a napravil ji. Všichni jsou zkrátka důležití. Nehrajeme si na jednotlivce, hrajeme jako tým,“ pochvaloval si.

Chelsea skončila ve skupině A na druhém místě za AS Řím. Ve vyřazovacích bojích ji tak čekají týmy, které se umístily na prvních pozicích. Scolari se však výzvy proti top klubům Evropy nebojí. „V podstatě ani nemám na výběr. Pro mě není obtížné hrát s Barcelonou, Realem Madrid nebo jakýmkoliv jiným týmem. Pokud chceme jít až do finále, musíme vyhrát,“ uzavřel odhodlaně Scolari.

ČTĚTE TAKÉ...
Drogba hodil minci zpátky do hlediště »
Měl jsem Vidičovi napálit, zuřil Drogba »

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud