19. prosince 2008 • 12:15

Jarní supersouboj: Nedvěd proti Čechovi!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři čeští fotbalisté se potkají v osmifinálovém souboji Ligy mistrů, v kterém nastoupí Juventus Turín s Pavlem Nedvědem a Zdeňkem Grygerou proti Chelsea, jejíž branku hájí Petr Čech.



Další český fotbalista Tomáš Ujfaluši se v dresu Atlétika Madrid střetne o postup s Portem. Pokud se Tomáš Rosický z Arsenalu stačí uzdravit, čeká ho dvojzápas s AS Řím.

Hraje se vyřazovacím způsobem - první zápasy jsou na programu 24. a 25. února, odvety o dva týdny později. Finále bude hostit 27. května Řím.


Český reprezentační gólman měl prý tušení, že na duel s italským velkoklubem dojde. "Před losem jsem tipoval, že dostaneme Juventus. Z týmů, které jsme mohli dostat, je jediný, proti kterému jsem ještě nehrál. O to víc se ale už těším," uvedl na svém webu Čech.

Zajímavý podle něj nebude jen český bratrovražedný souboj. "Bude to zajímavé jak pro fanoušky, tak pro trenéra Ranieriho," připomněl brankář, že soupeře povede Claudio Ranieri, který jako kouč v londýnském klubu působil v letech 2000 až 2004.

Také jeho spoluhráč z národního týmu Grygera se domnívá, že duel bude především velkým soubojem pro turínského kouče. "Ale také třeba pro Tiaga, který tam hrával," řekl fotbalista ČTK a přiznal, že zrovna Chelsea si příliš nepřál. "Ale to asi nikdo, protože Chelsea patří mezi favority soutěže a nikdo nepředpokládal, že může být v druhém koši," uvedl český obránce.

K velkému trenérskému souboji dojde také v duelu Inter Milán - Manchester United, na jehož lavičkách sedí velcí soupeři z dřívějších vzájemných duelů v Premier League José Mourinho a Alex Ferguson. Zatímco anglický klub vítězství v soutěži obhajuje, soupeř poslední ze dvou vítězství oslavoval před 43 lety, kdy se ještě soutěž hrála pod názvem Pohár mistrů evropských zemí.


Krátký návrat do Anglie na hřiště Liverpoolu čeká i nového trenéra Realu Madrid Juande Ramose, který působil do října v Tottenhamu. Liverpool vyhrál soutěž v roce 2005, španělský velkoklub poslední ze svých osmi triumfů zaznamenal o tři roky dříve.

Program osmifinálových zápasů:
Chelsea FC - Juventus Turín,
Villareal - Panathinaikos Atény,
Sporting Lisabon - Bayern Mnichov,
Atlético Madrid - FC Porto,
Olympique Lyon - FC Barcelona,
Real Madrid - FC Liverpool,
FC Arsenal - AS Řím,
Inter Milán - Manchester United.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud