23. května 2009 • 14:52

Hiddink: Finále bez Chelsea? UEFA musí mít radost

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský kouč Chelsea Guus Hiddink se pustil do šéfů z UEFA! Prý se jim finále mezi Barcelonou a Manchesterem United hodí do krámu víc, než kdyby se s United utkal jeho tým, který vypadl za zvláštních okolností!



V domácím duelu proti Barceloně otevřela Chelsea skóre a byla po prvním bezbrankovém utkání na nejlepší cestě do druhého finále Ligy mistrů s Manchesterem United v řadě. Jenže gól barcelonského Andrese Iniesty v samotném závěru londýnský celek vyřadil.

Celý zápas byl navíc pro Chelsea nepříjemně okořeněn velice zvláštními rozhodnutími norského rozhodčího Övreböho. Respektive jejich nedostatkem. Čtyřikrát se totiž hráči v modrém dožadovali penalty, ani jednou však ruka sudího na penaltovou značku neukázala.

Výkon rozhodčího rozlítil některé hráče "Blues" natolik, že je museli uklidňovat členové ochranky a nyní klubu i hráčům hrozí UEFA tresty.

Hříšníci z Chelsea: třikrát stop i milionová pokuta! >>>

"Když nemáte důkazy, tak samozřejmě nelze mluvit o nějaké konspiraci," řekl Hiddink pro klubovou stanici Chelsea TV.

Trenér reprezentačního gólmana Petra Čecha však nikoho na pohybách o svých pocitech nenechal: "Ale jsem také jen člověk a domnívám se, že UEFA musí mít z finále bez dvou anglických účastníků velikou radost. Sami to samozřejmě nikdy nepřiznají."

"Jistě, měli jsme v domácím zápase s Barcelonou dát více gólů. Ale i tak cítím křivdu a jsem nespokojený," dodal dvaašedesátiletý kouč, který v Chelsea po sezoně končí a hodlá se naplno věnovat ruské reprezentaci.

"Övrebö přece není nezkušený rozhodčí. V minulosti možná měl nějaké problémy, ale není nezkušený. Stále si nedovedu vysvětlit, co se to během utkání přihodilo. Nebyl to jeho první velký zápas. Proto je neuvěřitelné, že na nic nereagoval a nic neodpískal," uzavřel nespokojený Hiddink.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud