17. července 2009 • 14:55

Slávista Vlček: Jsme favoriti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavii Praha dnešní los třetího předkola Ligy mistrů potěšil. Finský Inter Turku i moldavský Šeriff Tiraspol, mezi nimiž se za týden rozhodne v odvetě druhého předkola, považují v klubu českého mistra za soupeře, přes kterého by měli postoupit.



Shodli se na tom trenér Karel Jarolím i hráči, kteří se jména možných protivníků dozvěděli při obědě v Seefeldu, kde jsou na herním soustředění před startem domácí ligy

"Tiraspol hrál loni se Spartou, takže je to relativně známý soupeř. Tyto týmy jsou nevyzpytatelné, ale my chceme postoupit, a proto musíme vyhrát s každým," řekl ředitel Slavie Petr Doležal. Dopředu už počítá spíše s tím, že Slavia pojede do Moldavska.

"V prvním zápase Tiraspol vyhrál na hřišti soupeře 1:0, což jej do odvety favorizuje. A naše výhoda je i v tom, že oba potencionální soupeře můžeme vidět ve vzájemném souboji," dodal Doležal. Byl rád, že se Slavii vyhnul rakouský mistr Salcburk, do kterého letos právě ze Slavie přestoupil Dušan Švento.

Karel Jarolím. Karel Jarolím.Foto ČTK


Také trenér Jarolím favorizuje Tiraspol. "Ještě ale není rozhodnuto. Každopádně se musíme maximálně připravit a získat co nejvíce informací. Je jasné, že není na místě cokoliv podcenit. Los se nedá ovlivnit, ale ovlivnit se dá to, jak se na soupeře připravíme. Rozhodně budu chtít vidět odvetu souboje Tiraspol - Turku," dodal Jarolím. Za výhodu považuje, že odvetu bude Slavia hrát s největší pravděpodobností doma.

"Myslím, že los k nám byl příznivý," řekl Matej Krajčík, který se v letní přestávce vrátil do Slavie po půlročním angažmá v italské Reggině. Další z posil Benjamin Vomáčka byl rád, že Slavia nebude hrát proti Slovanu Bratislava.

"Ten jsem si nepřál ani trochu," přiznal bývalý hráč Žiliny. "Tiraspol i finský celek se dají určitě porazit, los nám docela přál. Určitě získáme o soupeřích dost informací od trenéra," doplnil.

Pravděpodobný kapitán celku Stanislav Vlček si také pochvaloval, že odveta se bude hrát v Edenu. "Prostředí tam je výborné a může to být jeden z faktorů, který by mohl rozhodnout. Určitě jsme favoriti, ale musíme to potvrdit na trávníku," řekl Vlček.

Tijani Belaid Tijani BelaidFoto Michal Beránek


Záložník Tijany Belaid zase varoval před podceněním. "Ale spíš se nás musí bát soupeř. Jsme mistři, favoriti a odveta nás čeká doma ve fantastickém prostředí."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud