Pavel Janega
25. listopadu 2009 • 08:07

Liverpool v Lize mistrů skončil, Benítez zůstává

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé po pěti letech, kdy v Liverpoolu vládne pevnou rukou španělský kouč Rafael Benítez, se klubu nepodařilo proniknout do osmifinálové fáze Ligy mistrů. Změna trenéra? Ta nenastane. Vedení „reds“ Beníteze podrží.



„Vyřazení z Ligy mistrů nemá žádný vliv na Rafův případný konec. Teprve před pár měsíci podepsal novou pětiletou smlouvu,“ řekl ředitel klubu Christian Purslow.

A nabídl tedy rovnou dvě vysvětlení, proč se Liverpool Beníteze nezbaví.

Zaprvé: Benítez za dobu svého působení na Anfield Road klub pozvedl na lepší úroveň. Sice se mu nepodařilo dosáhnout na ligový trůn, na nějž Liverpool čeká už dlouhé roky. Ovšem dvakrát se objevil ve finále Ligy mistrů a jednou dokonce pozvedl pohár nad hlavu. V kolonce úspěchů má také tituly FA Cupu, Community Shield či Evropského superpoháru. Klub za ním zkrátka stojí a důvěřuje mu. Pak je otázkou, jestli by dokázal najít někoho lepšího.

Zadruhé: Benítezův odchod by měl těžký finanční dopad na klubovou kasu. Jak Purslow prozradil, španělský manažer je v klubu vázán dlouhodobou smlouvou, která by mu v případě předčasného rozvázání vynesla velké miliony. A to si Liverpool v současné chvíli prostě nemůže dovolit.

Liga mistrů: Barca si poradila s Interem, Liverpool končí >>>

„Reds“ vystavila stopku prohra Lyonu s Fiorentinou 0:1, ačkoliv v úterý večer dokázali zvítězit na půdě Debrecínu. Momentálně okupují třetí nepostupovou příčku skupiny E.

„Vyřazení bolí, ale můžeme si za to sami. Dělali jsme v předešlých zápasech chyby, kterých se musíme vyhýbat,“ uvedl Benítez. „V minulých letech jsme se pokaždé kvalifikovali, proto každý očekával, že se nám to podaří i letos. Fotbal je však nevyzpytatelným sportem. Tyto věci se stávají.“

„Jestliže si ale zanalyzujeme všechna utkání ve skupině, ano, v první půli proti Fiorentině jsme nehráli na odpovídající úrovni, ale klidně jsme jí pak mohli vstřelit gól a stejně tak porazit i Lyon,“ myslí si Benítez.

A zároveň připomněl fanouškům fakt, že Liverpool stále hraje na třech prestižních polích – v Premier League, Evropské lize a FA Cupu. „Pořád je o co hrát a vězte, že chceme skončit co nejvýše. Hlavně se tedy umístit v lize do čtvrtého místa, abychom se objevili ve skupině Ligy mistrů i příští sezonu,“ zakončil Benítez.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud