13. července 2010 • 16:30

Sionko: Remíza je málo, musíme vyhrát

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do sezony vstoupil parádně, minulý čtvrtek rozhodl gólem premiérovou bitvu o český Superpohár. Teď ale záložníka Libora Sionka čeká se Spartou mnohem důležitější úkol – vyřadit Ljepaju a zůstat v boji o Ligu mistrů. „Remíza je málo,“ říká sebevědomě zkušený halv před dnešním duelem v Lotyšsku.



S lotyšským fotbalem již dlouho neměl tu čest. Naposledy prý snad v juniorském věku. „A to už je strašně dávno, takže žádné poznatky se už použít nedají,“ culí se letenský záložník Libor Sionko.

Proti Lotyšům budete postrádat půlku obrany. Je to hodně mrzuté?
„Všichni se dají nahradit, myslím, že máme dostatečně široký kádr na to, abychom se s tím popasovali. Vyrovnat se dá totiž se vším, takže by neměl být problém. Kluci, kteří nastoupí místo obvyklých hráčů, podají určitě dobrý výkon. Kvalita je na naší straně, jde o to, abychom to na hřišti potvrdili.“


Ovšem obrana v tomto složení není příliš vyzkoušená. Kouč Chovanec to zamýšlel v Superpoháru, jenže kvůli vyloučení Řepky z toho sešlo.
„Jak říkám, neměla by být potíž. V přípravě jsme odehráli spoustu zápasů, kluci se na těchto postech střídali.“

Do sezony jste vstoupili pravou nohou, triumfem v Superpoháru. Dodal vám před vstupem do bitev o Ligu mistrů kuráže?
„Samozřejmě že nám to může pomoct. Pokud bychom s Plzní prohráli po špatném výkonu, určitě by se nám jelo do Ljepaji hůř. Přemýšleli bychom nad tím, proč se to nepovedlo a tak. Takhle jsme vyhráli i v deseti, svým způsobem nás to může nakopnout. Na druhou stranu to bude v Lotyšsku úplně jiné utkání, nevyzpytatelný soupeř.“

Útulný stadionek lotyšského Metalurgu Ljepaja
Útulný stadionek lotyšského Metalurgu Ljepaja


Po losu jste se spoluhráči říkali, že o soupeři nevíte vůbec nic. Už jste na tom lépe?
„O něco jo. Pár informací jsme už obdrželi, detailní přijdou na řadu až před samotným zápasem.“

Ljepaja doposud nikdy nepřešla sítem předkol, většinou končí hned v jejich úvodu. Připouštíte si, že byste zde nevyhráli?
„Je neoddiskutovatelné, že jsme favoriti. Spokojený tedy budu jedině s výhrou, remíza je málo. To by bylo před odvetou ošemetné, chceme rozhodnout už v Lotyšsku. Když k tomu nedostaneme gól, bude to skvělé.“

Jak nepříjemné je hrát v takových vedrech, jaká nyní panují i v Ljepaji?
„Bere to opravdu hodně sil, není to ideální. Jenže podmínky budou stejné pro obě mužstva, takže se není na co vymlouvat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud