17. srpna 2010 • 19:37

Chovanec vsadil na Kweukeho. Nahradí Bonyho?

Autor: pj, kah
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

V základní sestavě Sparty pro zápas s Žilinou se překvapivě objevil kamerunský útočník Leonard Kweuke, na pravé straně obrany dostane místo Kladrubského v základní sestavě šanci Adiaba. Ani na lavičce není Kadlec, kterého nahradí na pravé straně zálohy Lačný.



Vedle potrestaných Sionka, Matějovského a Wilfrieda tak nenastoupí ani další dvě tradiční opory. Kladrubský má problémy s rukou, proč se neobjevil ani na lavičce Kadlec, není jasné.

Variant, kdo nahradí nejlepšího střelce Sparty Bonyho Wilfrieda, bylo ve hře několik. Kouč Jozef Chovanec uvažoval o Lačném či Třešňákovi.

Nakonec se ovšem rozhodl nasadit Leonarda Kweukeho, který na Slovensku hrál a zářil. V dresu Dunajské Stredy nastřílel 11 branek v 16 ligových zápasech, čímž si okamžitě řekl o hostování v bundeslize.

V Německu hrál za dva kluby – Frankfurt a Chotěbuz. Odtud také Kweuke zamířil do pražské Sparty, která doufá, že teď zničí Žilinu. „Jsem vážně rád, že tu můžu hrát,“ řekl po přesunu kamerunský fotbalista, jenž podepsal roční hostování s opcí.

„Nejvíce se těším na Bonyho Wilfrieda, který umí francouzsky,“ přiznal Kweuke před několika týdny. Dneska s ním na hřišti nebude, ale musí věřit, že jeho štěstí na góly na hřišti zůstane.

Jeho útočné snahy bude zprava podporovat Slovák Lačný.

Sestava Sparty: Blažek - Adiaba, Řepka, Brabec, Pamič - Hoheneder - Zofčák, Kucka, Vachoušek, Lačný - Kweuke

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud