25. srpna 2010 • 21:53

VIDEO: Sparťané se brutálně porvali s policií!

Autor: pj, cas.sk, ČTK
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ, AKTUALIZOVÁNO - Jedenáct fanoušků fotbalové Sparty musela před utkáním se Žilinou zadržet slovenská policie. Ta musela zakročit poté, co se sparťané hecovali s příznivci soupeře. Bylo slyšet i několik dělbuchů.



Muže, který vyřadil Spartu. Pavel Hapal odpovídal dnes od 8:45 na vaše dotazy »

Atmosféra začala houstnout po sedmnácté hodině. Asi k stovce sparťané se přidalo několik fanoušků Košic, kteří přijeli do Žiliny podpořit "kamarády z Prahy". Desítky sparťanů byly po celodenní cestě na Slovensko a vysedávání v místních hospodách posilněno alkoholem.

Jeden z nich dokonce začal provokovat hlídkující policisty a byl okamžitě převezen na služebnu.

Brutální rvačka fanoušků Sparty s policií před zápasem v Žilině
Video se připravuje ...

 

Zhruba v půl sedmé byly slyšet z ulic Žiliny rány dělbuchů, to se sparťané hecovali se slovenskými příznivci. Když policie zakročila, strhla se mela. Deset fanoušků Sparty bylo zpacifikováno a zadrženo. Podle prvních zpráv bylo zraněno šestnáct lidí, mezi nimi i slovenští příznivci.

Proti fanouškům zasahovalo zhruba dvě stě těžkooděnců a další policisté na koních.



Podle internetových stránek deníku Sme si řada lidí na policejní zásah stěžovala a označila jej za nepřiměřený."Vyhodnocujeme, zda byl zákrok nepřiměřený. Nadřízení zasahujících policistů vyhodnotí každý případ zvlášť. Co se ve městě stalo, to budeme moci sdělit až ve čtvrtek," citovala Sme mluvčí žilinské policie Denisu Baloghovou.


"Víme, že si fanoušci Sparty koupili asi 550 lístků. Od kolegů z Česka máme informace, že hodně lidí přicestuje na zápas osobními auty," řekl mluvčí Oblastní správy Železniční policie František Gažo s tím, že prodej alkoholu byl na stadionu zakázán.

Naposledy slovenská policie zasahovala počátkem měsíce proti příznivcům Crvene zvezdy Bělehrad před zápasem s bratislavským Slovanem. Loni v červenci provázely výtržnosti fanoušků i střetnutí mezi Žilinou a Hajdukem Split.

Při zásahu pořádkových sil bylo zraněno 50 policistů a desítky příznivců chorvatského klubu. Několik lidí utrpělo zranění i při potyčkách stoupenců žilinského mužstva a Partizanu Bělehrad loni v srpnu.

Fanoušek Letenských před připravenými policisty
Fanoušek Letenských před připravenými policisty

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud