16. září 2010 • 16:24

Šťastný Suchý: Vítězství v Marseille je skvělé

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za veledůležité vítězství označil fotbalista Marek Suchý středeční triumf Spartaku Moskva 1:0 v Lize mistrů na půdě Marseille. Hned v úvodním zápase hráči ruského celku získali významnou výhodu v boji o postup ze skupiny F, k tomu ale podle českého obránce potřebují tři body potvrdit v další utkání doma se Žilinou.



Zatímco v posledních deseti zápasech ruské ligy udržel Spartak čisté konto v jediném případě, na Marseille odvedl Suchý se spoluhráči v defenzivě velmi dobrý výkon.

Spartak tak dostal šanci v závěru rozhodnout o nejtěsnějším vítězství, které přišlo po nešťastném vlastním gólu domácího beka Azpilicuety."Pro nás je to obrovské povzbuzení. Ve skrytu duše jsme ve tři body doufali, ale věděli jsme, že to budeme mít hodně těžké. Nakonec jsme ale šťastně vyhráli, což je skvělé," radoval se v telefonickém rozhovoru s ČTK Suchý.

"Klíčové bylo, že se nám podařilo udržet čisté konto. Pak mohl přijít bonus v podobě náhodného gólu na druhé straně. Takové zápasy občas bývají," dodal.

Spartaku se přitom letos v ruské lize příliš nedaří a je až na šestém místě tabulky, navíc má podle počtu inkasovaných gólů pátou nejhorší obranu v soutěži. V Lize mistrů se však dokázal vyhecovat.

"Věděli jsme, že to bude jiná úroveň než zápasy u nás v lize. Trenér nás na to připravoval. Zahráli jsme takticky," řekl Suchý."Marseille mělo jednu hodně nebezpečnou hlavičku a nastřelilo tyč. Byly tam i další šance, i když ne vyložené, ale přesto jsme to v obraně zvládli poměrně dobře," těšilo českého reprezentanta, který si přitom po odchodu Martina Jiránka do Birminghamu zvyká na nového parťáka ve středu obrany Argentince Pareju.


"Teď jsme spolu hráli podruhé. Ještě si na sebe zvykáme. Je to ale velice kvalitní obránce a zatím se ukazuje, že by nám měla spolupráce sedět," dodal Suchý.Výsledek z Marseille je však podle odchovance Slavie třeba potvrdit za čtrnáct dní v domácím utkání se Žilinou.

"Je strašně důležité, že jsme v Marseille vyhráli. Ale ještě je pět zápasů, tak je příliš brzy na to začít kalkulovat o postupu. Teď nás čeká doma Žilina. Kdyby se nám podařilo výhru potvrdit i doma a mít z prvních dvou zápasů šest bodů, tak by to bylo úžasné," řekl Suchý, který je zvědavý na to, s čím Žilina na Spartak přijede.

"Co jsem koukal na záznam jejich zápasu s Chelsea, tak se s nimi snažili hrát otevřený fotbal a doplatili na to."Už nyní se těší na třetí zápas ve skupině proti favorizované Chelsea. A to i přesto, že Londýňané v úvodu sezony drtí soupeře produktivním útokem a zatápějí každé obraně.

"Ráno jsem viděl sestřih gólů ze Žiliny a vypadalo to, že Chelsea dává góly hodně lehce. Rozhodně z toho ale strach nemám. Spíše mě to motivuje, abych byl tím, kdo jim ve střílení gólů zabrání a pomohl uhrát s Chelsea nějaký dobrý výsledek," prohlásil Suchý.

Během reprezentačního srazu před kvalifikačním zápasem s Litvou se již stihl o vzájemném zápase bavit s brankářem Chelsea Petrem Čechem. "Ptal se mě, jestli se bude hrát u nás na 'umělce'. Navíc u nás budou hrát až v listopadu a to už tu bude docela zima. To by měla být naše výhoda," řekl Suchý, který věří, že výhra Spartaku nad Marseille trochu Chelsea postraší. "Snad jsme jim ukázali, že nejsme žádný másla," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud