4. listopadu 2010 • 09:28

Můžeme vyhrát Ligu mistrů, věří Čech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Londýnská Chelsea má dostatečně kvalitní a zkušený tým, aby poprvé vyhrála Ligu mistrů, ale potřebuje k tomu i štěstí. ČTK to po středečním vítězném zápase se Spartakem Moskva řekl brankář Chelsea Petr Čech.



V anglické Premier League považuje za hlavní soupeře v souboji o titul Manchester United, Arsenal a možná Manchester City.

Chelsea ve středu na domácím hřišti porazila moskevský Spartak 4:1 a zajistila si již postup do osmifinále Ligy mistrů, přestože má ve skupině odehrát ještě dva zápasy.

Chelsea slaví branku proti Moskvě.Foto ČTK


"Na vítězství v Lize mistrů máme zkušenosti i kvalitní tým, ale ve fotbale to není to rozhodující," řekl Čech. "Během té dlouhé cesty je potřeba mít někdy i trochu štěstí a to nám v posledních ročnících chybělo.

"Nynější tým Chelsea určitě není horší, než ty předcházející, uvedl český gólman. "Tým si posledních šest, sedm let udržuje stálou výkonnost i kvalitu. Věřím, že když tomu půjdeme trochu naproti, že by se štěstí mohlo trochu obrátit na naši stranu a že bychom mohli to prokletí semifinále protrhnout," dodal v souvislosti vyřazením Chelsea v posledních ročnících LM.



Letos se navíc finále hraje na stadionu ve Wembley. "To je určitě motivace navíc," řekl. "Víme, jaké je to vyhrávat zápasy ve Wembley, máme na ně skvělé vzpomínky."

Čech je spokojený, že se mu v letošní sezóně daří, ale je přesvědčen, že hraje ve stejné formě jako před rokem, kdy řada britských listů tvrdila, že je již za zenitem.

Anelka ve velké šanci.Foto ČTK


"Na začátku loňské sezony jsme měli období, kdy jsme bránili strašně špatně standardní situace. Ačkoli jsme se na to připravovali, tak to vždycky do té brány nějak spadlo. Vznikla taková hysterie kolem ničeho. Ale nakonec se to ukázalo trochu předčasné, protože jsme sezonu zakončili s nejvíce čistými konty, dostal jsem zlatou rukavici (pro nejlepšího brankáře) a získali jsme double," dodal Čech.



Chelsea v uplynulé sezoně vyhrála Premier League i pohár."Jsem rád, že se mi daří a pokračuju ve výkonech z minulé sezony. Uvidíme, kam nás to dotáhne," řekl.Chelsea vyhrává nejen v LM, ale vede i anglickou Premier League. Za největší soupeře o titul považuje Manchester United a Arsenal.

"I když jsme je porazili a teď jsou několik bodů za námi, tak hrají dobře, daří se jim, vyhrávají zápasy, dokážou je rozhodnout i na konci," uvedl. "Uvidíme, jak se bude vyvíjet situace v Manchesteru City. Samozřejmě se všemi těmi nákupy mají kvalitu a určitě potenciál na to, aby se přimíchali do boje o titul."

Tvrdý hlavičkový souboj.
Tvrdý hlavičkový souboj.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud