17. července 2014 • 16:24

UEFA vyhověla žádosti. Ruské kluby nebudou hrát proti ukrajinským

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruské fotbalové kluby nebudou hrát v evropských pohárových soutěžích proti týmům z Ukrajiny a izraelské kluby musejí své domácí zápasy sehrát v jiných zemích. Rozhodla o tom dnes krizová komise UEFA po vyhodnocení bezpečnostní situace v těchto zemích.



V Izraeli si současný konflikt vyžádal už více než 230 obětí a čtveřice klubů se bude muset v Lize mistrů a Evropské lize obejít bez domácího prostředí.

Totéž platí pro ukrajinské kluby z měst postižených boji se separatisty. Šachtar Doněck, Metalist Charkov a Zarja Luhansk se pro pohárové zápasy přesunou do jiných měst. UEFA schválila, že se může hrát v Kyjevě, Dněpropetrovsku, Lvově a Oděse.

Zároveň vyhověla žádosti ruského a ukrajinského fotbalového svazu, aby jejich týmy nebyly losovány proti sobě. Důvodem jsou obavy, že by vzhledem k napjaté situaci mezi oběma zeměmi mohly vzájemné zápasy vyústit ve výtržnosti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud