2. října 2018 • 23:26

Trest pro Slavii za kritiku UEFA! Čtvrt milionu zaplatí sám Tvrdík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská Slavia dostala od Evropské fotbalové unie UEFA pokutu 10.000 eur (258 tisíc korun) za to, že šéf klubu Jaroslav Tvrdík po srpnovém utkání předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev na sociální síti ostře kritizoval rozhodčí a vyzval místopředsedu UEFA Hrihorije Surkise k rezignaci.



Tvrdík o tom v úterý informoval na twitteru. "Rozhodnutím disciplinární komise UEFA byl klub ve věci “twitterové komunikace” potrestán pokutou ve výši 10.000 eur. Rozhodnutí přijímám. Platbu uhradím z osobního účtu. Prostředky vybrané vedením a hráči klubu použijeme po dohodě s nimi na charitativní účel," uvedl Tvrdík.

Tvrdík se po prohrané odvetě v Kyjevě nevybíravě opřel do polských rozhodčích i místopředsedy UEFA Surkise. Ukrajinský funkcionář vedl Dynamo v letech 1993 až 2002, nyní klubu šéfuje jeho bratr Ihor. Další člen představenstva Slavie Tomáš Bůzek zašel na twitteru ještě dál a použil vulgarity. Oba poté příspěvek smazali a Tvrdík se za neslušná slova omluvil.

Slavia se cítila poškozená po obou utkáních třetího předkola. Po úvodní remíze 1:1 v Edenu Pražané špatně nesli, že soupeř skóroval poté, co sudí nepřerušili hru, přestože na hřišti byly dva míče. V odvetě zase červenobílí marně protestovali u polských rozhodčích v čele s Danielem Stefanským proti neuznanému gólu Stanislava Tecla v závěru první půle a druhé brance Dynama, která padla z ofsajdu.

Hráči Slavie předali Jaroslavu Tvrdíkovi na oslavě jeho padesátin šek, který mu má pomoci zaplatit pokutu od UEFA
Hráči Slavie předali Jaroslavu Tvrdíkovi na oslavě jeho padesátin šek, který mu má pomoci zaplatit pokutu od UEFA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud