30. června 2008 • 13:01

Pečnik začal trénovat ve Spartě

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
TOP góly Čechů v NHL: zaujal Pastrňákův nájezd i klička. Nečasova paráda
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Sparty potvrdilo příchod slovinského ofenzivního hráče Nejce Pečnika. Dvaadvacetiletý hráč se domluvil na Letné na ročním hostování.



Hostování se může v případě spokojenosti a zájmu pražského klubu změnit v přestup. Slovinský reprezentant do 21 let, jehož bratr Andrej hrával v letech 2005 a 2006 za Olomouc, dnes absolvoval s novými spoluhráči první trénink.

Pečnik přichází z klubu MIK Celje, za který v loňském ročníku slovinské ligy nastřílel dvanáct branek. "Jedná se o hostování s opcí. Fotbalista se dnes zapojil do přípravy," řekl mluvčí Sparty Jakub Otava na adresu 189 centimetrů vysokého hráče, který může nastupovat jak ve středu hřiště, tak v útočné formaci.

Pečnik uvedl, že měl nabídky také z Anglie, ale pro Spartu rozhodly sportovní ambice. "Sparta je pro mě dobrým krokem, protože hraje předkolo Ligy mistrů a česká liga je hodně kvalitní. To vím od bratra, který hrával v Olomouci s Danem Vackem, jenž je nyní také ve Spartě," uvedl fotbalista. Bratr mu prý Spartu doporučil a měl z jeho nového angažmá radost.

Konkurence na Letné se Pečnik nebojí. "S trenérem jsem se už bavil, probírali jsme ale jen základní věci a můj možný přínos pro mužstvo. Chci co nejdříve poznat spoluhráče a naučit se česky, protože bych byl rád důležitou součástí týmu," uvedl Pečnik před novináři.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud