6. října 2008 • 14:50

Besta s Gabriel skončili v krvi

Autor: riš
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádně smolně skončil zápas v Olomouci pro oba žižkovské stopery Pavla Bestu a Petra Gabriela. Krátce před koncem se oba srazili hlavami a s krvavými zraněními museli do kabiny



Besta musel být dokonce odnesen na nosítkách a skončil v olomoucké nemocnici.

Vypadalo to jako hodně tvrdý hlavičkový souboj. „Nechali jsme vysoký míč dopadnout na zem a pak se ho dva hráči snažili honem hlavou odehrát. A byl to právě Petr s Pavlem,“ popisoval situaci žižkovský gólman Peter Bartalský, před jehož šestnáctkou se nepříjemná událost odehrála.

Míč se po odrazu ocitl za Gabrielem, který se prudce otočil a vyskočil, aby situaci ještě zachránil. Jenže za ním už na míč odrážel Besta. Oba obránci se tvrdě střetli hlavou a skončili na trávníku. Gabriel odešel do kabin po svých, z hlavy mu prýštila krev. Besta musel být odnesen a také jeho obličej byl zbrocený krví.

Olomoučtí fanoušci mu sportovně zatleskali a zakrvácený Besta jim z nosítek zamával. O pár minut později už jej ale zřízenci odnášeli do sanity a to už ostravský odchovanec příliš dobře nevypadal.

„O Bestovi v tuto chvíli vím jen to, že je v sanitě a míří do nemocnice. Petra Gabriela zašívají v kabině,“ řekl Josef Csaplár, žižkovský trenér, krátce po skončení zápasu.

„Nemůžu v této chvíli přesně říct, o jaké zranění se v Pavlově případě jedná. Otřes mozku se nedá vyloučit, kromě toho je tam nějaká tržná rána, která se bude muset asi šít,“ řekl Pavel Kuka, sportovní ředitel žižkovské Viktorie.

Podle informací Sportu si Besta ze „souboje“ s Gabrielem odnesl přinejmenším roztržené oční víčko. „Petr Gabriel je momentálně v kabině, kde mu zašívají ránu, kterou má na čele,“ řekl Kuka bezprostředně po skončení zápasu.

Kroutil přitom naštvaně hlavou. „Tohle je bohužel pro stopera jedno z nejhorších zraněn, protože na tomto místě se hráč bez možnosti hlavičkovat neobejde.

Takže i když bude Petr v pořádku, nevím, jestli bude schopen hned hrát, protože při každé hlavičce hrozí, že si to zase roztrhne a budeme šít znovu. Prostě když nedaří, tak se nedaří,“ pravil Kuka nakonec.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud