6. října 2008 • 18:04

Viktoria Plzeň vyhodila trenéra Šilhavého

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Viktoria Plzeň dnes propustila trenéra Jaroslava Šilhavého i jeho asistenta Václava Kotala. Informovalo o tom vedení klubu, které se sešlo na mimořádné valné hromadě.



Jako důvody odvolání uvádí především neuspokojivé výsledky, kvůli nimž je ambiciózní klub v tabulce až dvanáctý. Týmu se prozatím ujme druhý asistent Karel Krejčí.

"Vedení se rozhodlo dnes odpoledne. Důvody jsou zřejmé - špatné výsledky i předváděná hra," řekl ČTK generální ředitel plzeňského klubu Adolf Šádek. "Pan Šilhavý je rozumný člověk, s ukončením spolupráce nebyl problém," dodal.

Šilhavého následníka by v klubu rádi přivítali ještě před skončením reprezentační přestávky. "Ještě dnes se rozběhnou jednání s několika kandidáty. Do příštího kola bychom chtěli mít jasno," prohlásil Šádek. Další ligový zápas čeká Západočechy 19. října a pro nového kouče to bude křest ohněm, přijede totiž pražská Sparta.

Viktoria přitom stále platí ještě jednoho trenéra - Stanislava Levého. "Ale jeho angažování můžeme dopředu vyloučit," odmítl Šádek možnost, že by dal znovu důvěru kouči, jehož jméno je spojováno v posledních dnech i s uvolněným trenérským postem ve Zlíně. Levý byl v Plzni odvolán v dubnu a tehdy za něj zaskočil rovněž Krejčí.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud