Pavel Janega
7. října 2008 • 11:56

Vízek: Ať se Křetínský vyhodí sám!

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostuda, potupa, naprosté selhání. Tak lze charakterizovat včerejší výkon fotbalové Sparty, která v derby se Slavií utržila na vlastním hřišti debakl 1:4. „Za to může vedení klubu,“ prohlásil internacionál Ladislav Vízek.



Spartě se kupí jeden problém za druhým. A nejde o krátkodobou záležitost. Potíže s koncentrací hráčů a výkony řeší již několik let.

Neuspokojivé výsledky odnesla řada trenérů. A nyní může padnout další – Vítězslav Lavička.

„Bojím se toho. Ale myslím si, že by měl vyhrát rozum a Víťa ve Spartě zůstat. Je to výborný trenér a strašně inteligentní člověk,“ řekl na adresu letenského kouče Ladislav Vízek v rozhovoru pro deniksport.cz.

Ten nevidí problém v trenérovi, ale v propastné defenzivě a vedení Sparty. „Politika klubu je špatná. Například se zbaví svého nejlepšího hráče Pavla Horvátha, i když jej trenér chtěl. Co je to za nesmysl? Křetínský se tím zastal fanoušků, kteří Horvátha uráželi. A teď se stejně příznivci postavili proti němu. Vedení Sparty je velká chyba. Tápe a vůbec tomu nerozumí,“ nebral si servítky.

Vízek zároveň vyzval Křetínského, ať raději rezignuje. „Doteďka fanoušky poslouchal, tak by je měl nyní vyslechnout a sám se vyhodit!“ navrhl bývalý československý reprezentant.

Daniel KřetínskýFoto Michal Beránek

Chápe však, že Křetínský jen těžko podá demisi. Na Letnou tak alespoň poslal radu: koupit stopera. „Sparta by měla na posilách zapracovat. Jednoho, dva obránce očividně postrádají,“ všiml si.

To ale může být obrovský problém. V kuloárech se mluví o tom, že Sparta nemá dostatek finančních prostředků, a proto se musela spokojit pouze s příchody hráčů na hostování.

„Je to výsledek toho, že špatně obchodovali. Ale jestli se budou chtít vrátit na vrchol, tak budou muset nějaké peníze obětovat. Se současnými stopery to prostě nejde. Kučera za prvé neměl dohrát a za druhé byl velmi slabý. Ten ve Spartě nemá co dělat. V obraně si to zkrátka musí přeházet, protože je děravá. To jsme viděli všichni,“ řekl.

Chovanec a spol.
Chovanec a spol.

Právě slabá defenziva dovolila Slavii nasázet čtyři branky a odvézt si z letenského stadionu všechny tři body. „Rozdíl mezi oběma týmy je propastný. Slavia je fotbalová a dominantní po všech stránkách,“ tvrdí Vízek.

Podle jeho názoru navíc sparťané hráli brutálně. „Vyplývalo to ze vzteku, protože průběh utkání neunesli. Ale včera to prostě nešlo, aby vyhrála Sparta. Soupeř ji nepůjčil balon. Letenští – až na posledních patnáct minut první půle – neměli šanci se dostat k trvalejšímu tlaku. Slavia naopak byla všude a naprosto kontrolovala vývoj utkání.“

Vízek měl radost také ze svého zetě Vladimíra Šmicra, který se blýskl dvěma góly. „Jsem rád, že měl Šmíca den. Už bylo na čase, aby si zahrál. Byl z toho celý nešťastný. A pak najednou přijde derby, dá dva góly a sahá po hattricku!“ žasl tchán bývalého reprezentanta.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud