14. listopadu 2008 • 12:07

Pozor na Otepku!

Autor: Aleš Roll
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vláda Tomáše Necida netrvala dlouho. Na trůn po jednotýdenní přestávce znovu usedá boleslavský záložník Tomáš Poláček. Ovšem pozor! V soutěži Sportu Král fotbalových trávníků se dere vzhůru i ostravský špílmachr Rudolf Otepka.



Slávistického útočníka o vedení v soutěži připravil nešťastný duel červenobílých s Českými Budějovicemi (2:2). Nejprve neproměnil devatenáctiletý forvard stoprocentní příležitost, o něco později se pak trefil do vlastní branky.

Redaktoři deníku Sport ocenili Necidův výkon na jihu Čech podprůměrnou známkou 4, která v celkovém hodnocení znamenala pád na druhou příčku.

Boleslav sice s Ostravou ztratila všechny body, domácí středopolař Poláček byl ovšem jedním z nejaktivnějších hráčů svého týmu a „šestka“ mu stačila na to, aby se znovu ujal žezla.

Díky výtečnému výkonu a známce 8 ze stejného střetnutí se na bednu posunul ostravský špílmachr Rudolf Otepka. Spolu s Necidem ztrácí na prvního Poláčka pouhé čtyři setiny!

V posledních týdnech lze pozorovat drobný útlum hráčů, kteří se prali o nejvyšší příčky. Poláček měl ještě po 7. ligovém kole celkový průměr 6,86, zatímco teď klesl na 6,48. Propad trápí i slávisty Necida (po 7. kole 6,71, nyní 6,54) s Belaidem (po 7. kole 6,80, aktuálně 6,40).

Nahoru se naopak šplhají zejména hráči Baníku. Otepka se před šesti koly krčil až na konci třetí desítky s průměrnou známkou 5,67, nyní mu patří bronzová příčka s hodnocením 6,54. Výrazně si polepšil též Tomáš Galásek, z 21. pozice (průměr 5,80) se přesunul až na 7. příčku (6,25).

Galásek už nemá daleko ani k tomu, aby se ocitl v průběžné Nejlepší jedenáctce sezony. Zatím mu však účast mezi elitou o šest setin uniká. Mezi nejlepší má nakročeno také olomoucký kouzelník Melinho. Oba si však na svou šanci musí počkat. Ke změnám v ideální sestavě došlo po 13. kole pouze na pozici brankáře a v defenzivě.

Mezi gólmany udělal z boleslavského Miroslava Millera dvojku liberecký Zbyněk Hauzr. V obranné linii došlo k zemětřesení, které přežil pouze slávista Matej Krajčík. Jen na lavičku náhradníků se muselo usadit trio Jan Trousil (Brno), Erich Brabec (Slavia), Václav Kalina (Ml. Boleslav).

Díky dostatečnému počtu známek pronikl do sestavy jako druhý nejlepší obránce liberecký Theodor Gebre Selassie. Mezi elitu se vrátili též René Bolf z Ostravy a slávista David Hubáček. Oba vydělali na tom, že nehráli. Nepohoršili si tak na rozdíl od přímých konkurentů celkový průměr, což je paradoxně vyneslo výš.

Připomeňme si pravidla soutěže: v každém prvoligovém utkání oznámkují redaktoři a spolupracovníci deníku Sport všechny fotbalisty, kteří v něm odehrají alespoň třicet minut nebo nastoupí v základní sestavě a odehrají minimálně deset minut. Známky udělujeme na stupnici 1 až 10, přičemž jednička značí nejslabší možný výkon, desítka naopak výkon vynikající.

Do závěrečného hodnocení budeme zahrnovat hráče, kteří nasbírají alespoň dvacet zmíněných známek (pro toto vydání jsme požadovali minimálně 8). Konečné pořadí bude stanoveno podle aritmetických průměrů všech hráčem dosažených známek.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud