Richard Šíma
5. ledna 2009 • 14:41

Otepka v létě možná v Baníku skončí

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě včera odpoledne pomáhal Rudolf Otepka v Příbrami své ženě s povánočním úklidem. Pak nasedl s rodinou do auta a vyrazil do Ostravy na další půlroční misi v Baníku.



Možná poslední. Otepkovi v létě skončí smlouva a pětatřicetiletý záložník připouští, že ji neprodlouží.

„Může se to stát a taky nemusí,“ upřesnil hned na úvod. „Bude hodně záležet na tom, jak se nám bude na jaře dařit a jakého výsledku dosáhneme. Kdybychom vybojovali účast v evropském poháru, asi by se mi odcházelo těžko. A záležet bude i na Baníku, jestli mě bude v létě ještě chtít, nebo ne.“

Včera odpoledne odstrojil stromek a sundal z oken všemožné svítící a blikající kousky dekorace, které u Otepků spoluvytvářely vánoční atmosféru.

„Je to taková smutná práce, když se to sundává. Daleko více mě baví, když se to zapojuje. To se člověk těší, že svátky teprve začnou. Takhle to naopak na dlouhou dobu končí,“ neskrýval otec rodiny dávku sentimentu.

Ten jej neopustil ani ve chvíli, kdy pomyslel na dnešní začátek zimní přípravy Baníku. „Docela mě mrzí, že v kabině budou na jaře chybět Tomáš Galásek a Venca Svěrkoš. Podařilo se nám vytvořit v kabině perfektní partu, ti dva byli její podstatnou součástí. A třeba Vencovy věčné fórky, ty budou prostě chybět,“ posteskl si Otepka.

Ještě víc budou oba hráči scházet Baníku na hřišti. „Přál bych každému, aby si uprostřed zálohy zahrál s někým takovým, jako je Tomáš Galásek. To je něco neuvěřitelného,“ rozplýval se ostravský hráč.

„Galas získá obrovský počet míčů, daleko nejvíc ze všech hráčů na trávníku, a přitom nedostal za celý podzim jedinou žlutou kartu. Prostě fantazie. Naštěstí máme v mužstvu Tomáše Marka, který je taky skvělým defenzivním záložníkem, ale Galas chybět bude.A o Vencovi Svěrkošovi není třeba dlouze mluvit. Takový útočník se nahradit nedá,“ prohlásil kapitán Baníku.

Odchodem Galáska a Svěrkoše ale nemusí být ostravskému oslabení konec. Pokud se Baník dohodne s Levski Sofia, opustí Bazaly také Martin Lukeš. „No, Martinovi bych to přál, ale to by byl třetí zkušený a velmi dobrý hráč, který by odešel. Nevím, jestli by to nebylo až příliš,“ glosoval Otepka současnou situaci v Baníku.

„Chceme hrát o poháry a v tomhle boji vždycky rozhodují zkušenosti. A taky široký kádr. My máme dost kvalitních hráčů. Ale přijdou žluté karty, zranění a důležité je, abychom měli kým ty hráče kvalitně nahradit. Myslím si, že by to chtělo, aby v zimě jeden nebo dva dobří hráči na Bazaly přišli,“ dodal autor pěti podzimních branek.

Přesto všechno si však zkušený záložník myslí, že Baník je pořád dost silný na to, aby na jaře bojoval o umístění na nejvyšších příčkách. V tabulce třetí Ostrava ztrácí momentálně bod na druhou Mladou Boleslav, naopak má tříbodový náskok na čtvrtou Spartu.

Dívá se Otepka v tabulce na konkurenty, kteří jsou momentálně před Baníkem, nebo spíše hlídá náskok, který mají Ostravané před svými pronásledovateli? „Pokud to jde, nikdy se člověk nesmí dívat pod sebe!“ odvětil Otepka důrazně.

„To vás může leda znervóznět. Pohled nad sebe naopak motivuje. Tím spíš, když na druhou Boleslav ztrácíme jen bod a dokázali jsme tam na podzim vyhrát! To by bylo něco špatně, kdybychom nemysleli na to Boleslav dohnat,“ neskrýval své ambice.

Nad tím, co bude v létě, až mu smlouva na Bazalech vyprší, zatím tolik nepřemýšlí. „Jak jsem řekl, pokud se nám podaří dostat se do evropských pohárů, bylo by těžké odejít. Ale pokud ne, pak je tohle asi můj poslední půlrok v Baníku. Ještě bych si rád zahrál někde v zahraničí,“ uzavřel Otepka.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud