14. března 2009 • 14:36

Teplice vyrazily na Baník pendolinem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tepličtí fotbalisté se pokusili vyzrát na přetíženou dálnici D1 a na sobotní ligový zápas do Ostravy vyrazili vlakem. A vyplatilo se jim to.



Zatímco jejich páteční cesta z Prahy do Ostravy se díky pendolinu smrskla na tři a čtvrt hodiny, souběžně jedoucí autobus s bagáží uvízl v koloně před Brnem a do Ostravy dorazil až s notným zpožděním.

Většina fotbalistů seděla ve vlaku po několikaleté pauze, přesto se našly výjimky. Především dvacetiletý Japonec Osama Elsamni je na takové cestování zvyklý z domova a bylo to poznat.

Na cestu se uměl přichystat - jen co usedl, otevřel notebook a pustil si film. "Gladiátor, mám ho hrozně rád," podotkl. Oči z filmu spustil Elsamni jen v údolí Orlice, kde jej na několik minut upoutala přírodní scenérie.

Zato čtveřice trenérů vsadila na tradiční kratochvíli a začala hrát karty tak zuřivě, až zcela zapomněla na dění okolo. Prázdný autobus s bagáží, který Tepličtí poslali po dálnici, uvízl u dopravní nehody na 130. kilometru.

Než se znovu rozjel, byl vlak s fotbalisty už za Olomoucí. "Ale s tím jsme počítali, takže jsme si na odvoz na hotel radši sehnali městský autobus přímo v Ostravě," řekl vedoucí mužstva František Šnobr.

Na nádraží v Ostravě-Svinově se pak 25 mužů v modrých bundách smísilo v podchodu s ostatními cestujícími a vydalo se do pošmourného večera. Po cestě ale vyhlíželi spokojeně.

"Není to zrovna šinkanzen, tak rychlé to nebylo, ale ta cesta nebyla zlá," prohlásil s úsměvem Elsamni. Na ostravské Bazaly už podobným způsobem cestovaly v posledním roce také Sparta a Jablonec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud