9. dubna 2009 • 16:56

Jarolím: Trénovat nároďák i Slavii? Jde to!

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je horkým kandidátem na post trenéra české fotbalové reprezentace, ale zároveň kráčí se Slavií k obhajobě titulu. Jak se Karel Jarolím rozhodne? Podle všeho zůstane v Edenu. V úvahu tak připadá jediná možnost, že povede oba týmy najednou.



Kdo se stane novým trenérem fotbalové reprezentace? Podle zákulisních informací je uvolněné místo po Petru Radovi připravené pro Františka Straku.

Ale čím dál tím více sílí hlasy o angažování svérázného Karla Jarolíma, který by dokázal hvězdy ze zahraničních klubů srovnat. I podle sázkových kanceláří je společně s Ivanem Haškem, současným lodivodem Al Ahlí, největším favoritem.

Vzal by to? "K reprezentaci se nebudu vyjadřovat," řekl Jarolím.

Přesto otázka, jestli by trénoval Slavii i národní tým najednou, zazněla. Odpověď? "Jde udělat všechno. Ale bylo by to hodně náročné. Neošidit jedno ani druhé."

Dokonce padl dotaz, zda by si dokázal představit spolupráci s Františkem Strakou. "Takhle z voleje je těžké na to odpovědět. To bych musel mít nějakou debatu přímo s ním. Pak bych mohl udělat nějaký závěr," podotkl.

Podle dalších odpovědí však lze soudit, že se do národního týmu za každou cenu nepožene. Se Slavií má totiž velké plány. Rád by prodloužil smlouvu. "Nezávisí to je na mně, ale rád bych v ní ještě nějakou práci udělal," přiznal.

Karel Jarolím odpovídá
Karel Jarolím odpovídá


Jarolím dále prozradil, že jej naštvalo chování šestice vyřazených fotbalistů z reprezentace. "Byl jsem z jejich přístupu rozčarován. Přesněji, jak se na jednotlivé utkání připravují. Ti hráči mají kvalitu, ale jestliže s tím nakládají takovým způsobem, tak je to škoda. A je to problém. Oni se rozloučili sami tím, jak k tomu přistupují."

Podle Jarolíma by každému mělo být jasné, jak se do zahraničí většina z nich dostala. "A to právě díky reprezentaci. Tím je řečené všechno. Čest reprezentovat svoji vlast - to by mělo být nejvíc," má jasno.

Každopádně novému kouči národnímu týmu doporučil tři slávistická jména. "Marek Suchý už do reprezentace nahlédl. Určitě si prostor zaslouží. Na svůj věk odehrál řadu těžkých uktání v pohárech nebo mládežnických reprezentacích. Z mladých je tam dále Tomáš Pekhart a Jan Hošek," uzavřel.

O čem Karel Jarolím také mluvil:
Co zamýšlí se Slavií?
Změní taktiku?
Proč protežuje Marka Jarolíma?

Kompletní rozhovor

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud