21. května 2009 • 17:45

Komise rozhodčího Adama nepotrestala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze zčásti uznala komise rozhodčích ČMFS obsah stížnosti na výkon rozhodčího Jiřího Adama v utkání 28. kola fotbalové ligy mezi Mladou Boleslaví a Plzní (1:1), kterou podal středočeský klub.



Sudímu však delegaci na příští kola neomezila, některé chyby prý dostatečně zohlednila známka pět, kterou mu udělil delegát. Dnes to řekl předseda komise Luděk Macela.

Středočechům byla uznána pouze námitka, že rozhodčí mohl udělit druhou žlutou kartu Davidu Limberskému za faul na Alexandra Mendyho.

"Posoudit rozhodnutí z videozáznamu bylo sice na hraně, hodně jsme o tom diskutovali a nakonec jsme tento bod uznali, i když karta udělena být mohla i nemusela. Boleslavi proto vrátíme vklad za stížnost," uvedl Macela.

"Naopak při odvolané penaltě si rozhodčí počínali správně," připomněl šéf komise nejdramatičtější situaci nervózního utkání: v 15. minutě Adam nařídil penaltu za domnělou ruku hostů, ale pak ji po konzultaci se svým asistentem odvolal.

Stížnost podalo i druholigové Slovácko kvůli výkonu rozhodčích v utkání s Karvinou (0:1) a také uspělo jen částečně.

"Slovácko si stěžovalo na vyloučení Formánka, k níž došlo po signalizaci asistenta. Dodaný záznam však chybu neprokázal, dohrání situace nebylo vidět, proto jsme museli dát na zápis rozhodčích," prohlásil Macela.

I finalista Poháru ČMFS se ale nakonec dočká vrácení vkladu za podání protestu.

"Ještě jsem takový případ nezažil: Slovácko si stěžovalo, že neuznaný gól soupeře na výsledek 0:2 měl platit, že sudí odpískali ofsajd chybně. V tom jsme dali klubu za pravdu," popsal Macela neobvyklý případ.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud