2. června 2009 • 11:12

Zlínský klub přijde o miliony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sestupu z první fotbalové ligy bude fotbalový klub ve Zlíně hospodařit s rozpočtem možná až o třicet milionů korun nižším. Na webové stránce to uvedl majitel Zdeněk Červenka.



Klub chce v budoucnu postavit svou strategii na tom, že si vydělá peníze prodejem hráčů a příležitost budou dostávat mladí talentovaní fotbalisté. Červenka připustil i možnost, že by klub prodal jinému zájemci.

"V žádném případě nepůjdu do rizika, že klub zadlužím. Naše ambice musí být podpořeny ekonomickými možnostmi. Na první ligu momentálně nemáme rozpočet.

Ve Zlíně se ale fotbal hrát bude, jen v tuto chvíli nejsem schopen říci, na jaké úrovni," uvedl Červenka, který má před sebou v tomto týdnu jednání s dosavadními partnery včetně generálního sponzora Tescomy.

"Pokud přijde dobrá nabídka, tak nemohu vyloučit ani možnost prodeje. Vítám každou pomoc, protože financovat profesionální klub sám bez pomoci města je obtížné," dodal Červenka.

Počítá ale s tím, že v současné době se najde zájemce těžko. Východisko ze současné situace vidí majitel ve výchově mladých hráčů.

"Každý rok je potřeba zapracovat dva až tři mladé hráče do sestavy a alespoň jednoho nebo dva prodat. Kluby, jako je Zlín, si nemohou dovolit kupovat jen hotové hráče a nikoho nevychovávat," domnívá se Červenka.

Na fotbalovém trhu je momentálně největší zájem ze zlínského kádru o mladého obránce Ondřeje Čelůstku. Také David Šmahaj zřejmě změní působiště.

"Zásahy do týmu budou záviset na finanční situaci a na tom, jak se nám podaří některé hráče prodat," dodal ředitel a současně trenér klubu Ladislav Minář, podle nějž nemohou hrát druhou ligu hráči s prvoligovými podmínkami.

V současné době mají fotbalisté Zlína třítýdenní dovolenou a po ní budou vědět více o svých dalších osudech. Navzdory pádu do druhé ligy by se měl ve Zlíně vybudovat vyhřívaný trávník.

Částkou 10 milionů korun má na něj přispět město, druhou polovinu se podařilo klubu zajistit ze státního rozpočtu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud