Richard Šíma
8. srpna 2009 • 19:55

Baník porazil Plzeň, o bodech rozhodl Zeher

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Nádherná rána, kterou v 85. minutě vyslal na plzeňskou branku ostravský útočník Róbert Zeher, rozhodla o tom, že Baník uspěl i ve třetím utkání nového ročníku Gambrinus ligy. Porazil Plzeň 1:0 a připravil jí první letošní prohru.



Tlak Baníku sílil, ale čas ubíhal. Už už to vypadalo, že ostravský tým na Plzeň, která se ve druhé půli překvapivě povětšinou jen bránila, nevyzraje. A pak si vzal míč k noze Róbert Zeher. Už jednou se pokusil trefit šibenici, to ovšem gólman Daněk jeho pokus zlikvidoval.

Souhrn třetího kola Gambrinus ligy »
Utkání jsme sledovali ONLINE »


A tak to ostravský střelec zkusil podruhé. Z rohu šestnáctky. „Tentokrát to byla mnohem razantnější střela,“ líčil plzeňský brankář Michal Daněk. „Brzy mi bylo jasné, že tam nemůžu dosáhnout. A tak jsem si už jenom přál, ať to letí vedle,“ popisoval Daněk.

Míč zahučel přesně do šibenice. Přesněji už to snad ani nešlo. „Takový gól jsem dal naposledy před rokem a půl. Ovšem za juniorku,“ pravil Róbert Zeher a připomněl, že ještě nedávno se v Baníku potloukal mezi lavičkou náhradníků a třetiligovým rezervním týmem. Zatímco v této sezoně měl už podruhé možnost předvést své salto, jímž oslavuje vstřelený gól.

Plzeň včera překvapivě na Bazalech nepředvedla takřka nic z toho, co ji zdobilo v prvních dvou kolech. V nich nastřílela spolu s Mladou Boleslaví pět branek, nejvíce ze všech ligových týmů.

Včera vystřelila na Bučkovu branku jen třikrát. Střihavka na hrotu útoku se nedostal ke kloudnému míči. „Pořád přemítám, co se dalo udělat jinak, snažím se chybu najít hlavně v sobě. Ale je fakt, že tentokrát jsem dostal snad jen jednu přihrávku,“ poznamenal David Střihavka po utkání.

Baník se během tří kol dostal k sedmi ligovým bodům. Za celé jaro v minulé sezoně jich nasbíral devět. „Úplně spokojeni být nemůžeme. Směrem dopředu to pořád není ono,“ pravil ostravský kouč Miroslav Koubek. „A finální fáze, ta si také žádá lepší provedení,“ dodal trenér Baníku.

Ve druhé půli si na chvíli vzali slovo také ostravští diváci. Nepřišlo jich nijak zázračně moc, sotva šest a půl tisíce. V ochozech Bazalů najednou rozsvítili velké množství světlic a k tomu roztáhli velký transparent s nápisem „Tryzna za fans, kteří se v Olomouci nedostali na stadion“.

Tento úsměvně provedený pietní akt byl reakcí na týden starou událost na Hané, kde při vzájemném utkání Sigmy s Baníkem zůstalo kvůli opatřením olomouckého klubu několik set příznivců Baníku za branami stadionu, protože jim nebyl prodán lístek.

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 84. Zeher. Rozhodčí: Královec - Teuber, Koval. ŽK: Bolf, Neuwirth - Lecjaks, Rada. Diváci: 6465.

Ostrava:
Buček - Zawada (89. Řezník), Neuwirth, Bolf, Tomašák - Marek - Varadi (78. Strnad), Lukeš, Lička, Mičola (90. I Hjong-sang)- Zeher. Trenér: Koubek.
Plzeň: Daněk - Limberský, Hájovský, Rada, Lecjaks - Petržela (71. Rajtoral), Horváth, Rýdel (87. Navrátil), Kolář, Jiráček (89. Mlika) - Střihavka. Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud