Jonáš Bartoš
17. října 2009 • 19:54

Spartu obral Hudson, Budějovice vezou bod

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Dlouho to vypadalo na fotbal podle připraveného scénáře. Sparta proti Českým Budějovicím plnila roli favorita a kráčela za třemi body. Deset minut před koncem se však z jediné příležitosti Jihočechů trefil Hudson a zařídil překvapivou remízu 1:1.



Fotbal na Facebooku

Celá Letná už počítala s jistým vítězstvím. Sparťané šli celý zápas jasně za svým cílem, nikdo nepochyboval o třech bodech. V 79. minutě však celý stadion paralyzoval Hudson. Střídající útočník využil zaváhání sparťanské obrany a pěknou trefou lízající tyč zařídil vyrovnání.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Na zisk bodu stačily Jihočechům dvě! střely za celé utkání. Prakticky celých devadesát minut Sparta bušila do budějovické obrany. Po vedoucí trefě Wilfrieda se hrálo na jedinou branku, hosté Blažka téměř ničím neohrozili.

Spartu budou mizet především nevyužité možnosti z druhého poločasu. Zejména Kadlec, Vacek a Wilfried se můžou ještě teď ptát letenského publika, proč jejich šance neskončily v síti. Po vítězství Teplic v Příbrami a případném úspěchu Jablonce s Plzní a Slavie na Kladně se Spartě navíc začíná vzdalovat čelo ligy.

Novopečený trenér Budějovic Jaroslav Šilhavý i lodivod Sparty Jozef Chovanec vyslali na trávník oproti pohárovému střetnutí výrazně odlišné sestavy. Na lavičce Jihočechů zůstal například Jan Krob, který ještě před několika týdny oblékal rudý dres Letenských.

Jozef Chovanec už mohl počítat s dvojicí Kušnír, Hubník, kteří minulý si minulý týden plnili reprezentační povinnosti. Ve středu zálohy nastoupila dvojice Vacek, Kucka a oběma se v utkání dařilo.

Bony Wilfried ze Sparty (vpředu) v hlavičkovém souboji s budějovickým Marianem Jarabicou.
Bony Wilfried ze Sparty (vpředu) v hlavičkovém souboji s budějovickým Marianem Jarabicou.
Letenští do svého soupeře šili od prvních minut. Prokřehlému publiku chtěli jasně dokázat, kdo je favoritem sobotního utkání. Agilní byla zejména pravá sparťanská strana, po které vodily útoky Kušnír s Kaloudou.

První branka na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 12. minutě Zeman posadil roh přesně na hlavu Wilfrieda a hrdina pražského derby se opět nemýlil - 1:0 pro domácí.

Samotné utkání ničím nepřevyšovalo šeď ligové průměrnosti. Domácí plnili roli favorita a prakticky celých devadesát minut bušili do obrany Jihočechů. Ti ani pod novým trenérem Šilhavým neukazovali, že se chtějí odpoutat ode dna ligové tabulky.

Budějovicím dělaly problémy především centrované balony, kterými sparťané bohatě zásobili útočnou dvojici Wilfried – Holenda. Vysoké míče byly hlavní sparťanskou devízou sobotního utkání. Letenští prakticky z ničeho jiného než standardních situací a nebezpečných centrů z křídel nehrozili.

Jihočeši zastavovali silnějšího soupeře často jen za cenu faulů. Jen v prvním poločase viděli žlutou kartu Doležal, Hunal a Jarabica. Díky tomu sparťané často dostávali hosty pod tlak.

Na příležitosti Budějovic by bohatě stačily prsty na jedné ruce. Hosté poprvé zahrozili až ve 27. minutě, kdy Řepka namazal Ondráškovi. Sparťanský kapitán svou chybu stihl napravit a mladého zíložníka ve vápně vytlačil.

Druhá polovina hry kopírovala dějství první pětačtyřicetiminutovky. Sparťané ale dlouho nedokázali vstřelit uklidňující druhou branku. A šokující vyrovnání Hudsona připravilo Spartu o jisté vítězství. Utkání opět potvrdilo rčení, že fotbal se nehraje na šance, ale na góly…

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 12. Wilfried - 79. Hudson.
Rozhodčí: Franěk - Ubias, Vysloužil.
ŽK: Kalouda, Kucka - Doležal, Hunal, Jarabica.
Diváci: 5522.

Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Kalouda, Vacek, Kucka, Zeman (77. Prudnikov) - Holenda (46. Kadlec), Wilfried. Trenér: Chovanec.
České Budějovice: Kučera - Riegel, Jarabica, Hunal (74. Krob), Žižka - Mezlík (78. Hudson), Doležal, Černák, Dolejš - Meszároš, Ondrášek (49. Sedláček). Trenér: Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud