Karel Häring
25. října 2009 • 19:05

Sparta s Bohemians dvakrát prohrávala, ale veze tři body

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní trefa Ondřeje Kušníra z dálky uchránila Spartu od remízové ostudy s Bohemians Praha. Sparťanský obránce rozhodl nečekaně dramatický duel v 87. minutě, čímž přiblížil Letenské k vedoucím Teplicím na čtyři body.



„I takové dny jsou," zanotoval s úsměvem gólman Sparty Jaromír Blažek, když mířil v útrobách strahovského stadionu do kabiny. Byl to opravdu bláznivý podvečer.

Čtěte více:
Brutální zákrok Vacka odrovnal Belaně »

„Šťastné vítězství po našem nejhorším výkonu, který jsme předvedli. Paradoxně jsme za něj inkasovali tři body," zhodnotil duel trenér Jozef Chovanec.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>

A dalším paradoxem je, že v něm Letenští nastříleli nejvíce branek z dosavadních 12. kol. Co je rovněž zajímavé, všechny tři zásahy měly stejný scénář. Odražený míč před vápno, střela a gól. Jen si za každou z těchto situací doplňte střelce: Zeman, Vacek a Kušnír.

Gólman Pižanowski nahradil zraněného Belaně a prohře Bohemians Praha se Spartou nedokázal zabránit
Gólman Pižanowski nahradil zraněného Belaně a prohře Bohemians Praha se Spartou nedokázal zabránit

Čas se v neděli na ránem vracel o hodinu zpět, ale na Strahově to spíše vypadalo, že to posunováním hodinek přetáhli až do 16. listopadu loňského roku.

Tehdy střížkovský klub senzačně porazil Spartu 4:3, i když favorit hrál více než hodinovou přesilovku. „Vzpomněl jsem si na to," nezapíral Ondřej Kušnír, že jej při nepříznivém vývoji během utkání strašily myšlenky na podobný výsledek.

Také před necelým rokem totiž šli Bohemians Praha do vedení (v 18. minutě). Včera čekalo pár stovek jejich fanoušků jen do minuty dvanácté, kdy se trefil po Kušnírově chybě Ibe, jenž nastoupil v základu místo Kincla.

Hosté se snažili o vyrovnání, ale ve vápně domácích bylo hustěji než v nešizené zelné polévce. A tak se k zakončení sparťané zpočátku prakticky nedostali. Více klidu přineslo až Zemanovo vyrovnání ze 32. minuty.

Svěřenci trenéra Chovance pak uzamkli zelenobílé před vápnem, jenže místo očekávaného gólu přišel šok. Rychlý kontr, Dittrichův centr a Dobešova přesná střela.

Souhrn 12. kola >>

Do poločasu se Letenským vyrovnat (jako před rokem) nepodařilo, ale krátce před půlí se odehrál jiný velmi důležitý moment.

Sparťanský záložník Vacek zajel velmi nešetrně do gólmana Belaně, za což viděl jen žlutou kartu, a zraněný a otřesený brankář Bohemians do druhé pětačtyřicetiminutovky nenastoupil.

„Tým to samozřejmě ovlivnilo," uvedl k tomu trenér domácích Jaromír Jindráček. Gólman po utkání odjel do nemocnice na vyšetření.

Kamil Vacek zajel do Belaně, který musel kvůli zranění vystřídatFoto Barbora Reichová (Sport)

Hosté se po změně stran pustili do snahy o vyrovnání, domácí se prakticky jen uchylovali k odkopům. Patnáct minut dělilo vicemistra od ztráty neporazitelnosti, když se balon dostal před vápnem k Vackovi a ten prostřelil střídajícího Pižanowského.

A Spartě se následně podařilo odvrátit i hrozbu osmé remízy v soutěži. Po jednom z dalších závarů vyletěl míč ven z vápna, Kušnír jej přesně napálil zpět a dokonal tak obrat.

„Sparta zahrávala hodně standardních situací, soustředili jsme se na odvracení balonů, jenže to v závěru dvakrát trefili. O to víc nás porážka mrzí," dodal Jindráček.

Zatímco jeho tým zůstává poslední, Sparta se posunula na čtvrté místo, dva body za Baníkem Ostrava. Právě celek z Bazalů přivítá v sobotu v Generali Areně.

Bohemians Praha - AC Sparta Praha 2:3 (2:1)

Branky: 12. Ibe, 40. Dobeš - 32. Zeman, 75. Vacek, 86. Kušnír. Rozhodčí: Makovička - Košec, Šterba. ŽK: Lencevič, Fenyk, Ibe - Vacek. Diváci: 1722.
Bohemians Praha: Belaň - Halama, Lencevič, Horáček, Modeste - Turtenwald - Dittrich, Zoubek (64. Očovan), Dobeš, Fenyk - Ibe. Trenér: Jindráček.

Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Vacek, Kovba (58. Kalouda), Kucka, Zeman (70. Prudnikov) - Wilfried, Kadlec (86. Holenda). Trenér: Chovanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud