Ondřej Škvor
23. listopadu 2009 • 10:10

Olomouc a Teplice kosí nemoci, hrát ale budou

Autor: Ondřej Škvor, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj zdecimovaných armád. Tak se dá přejmenovat dnešní dohrávka první fotbalové ligy mezi Olomoucí a vedoucími Teplicemi. V obou týmech totiž řádí nemoci. U dvou hráčů dokonce prasečí chřipka, přesto ČMFS rozhodl, že se bude hrát.



Vyjádření svazu
"Utkání 15.kola Gambrinus ligy mezi Olomoucí a Teplicemi se odehraje v řádném termínu, tedy v pondělí 23.11. v 17.30 odpoledne v přímém televizním přenosu.

ČMFS tak nastalou situaci řeší v souladu se stanoviskem UEFA. Evropská fotbalová Unie v něm jednoznačně říká, že virová onemocnění hráčů v jednotlivých fotbalových klubech včetně nákazy virem H1N1 nejsou důvodem k odkládání zápasů, pokud mají kluby k dispozici dostatečný počet zdravých fotbalistů.

Samozřejmě k odložení by došlo v případě zásahu vyšší autority. Krajská hygiena v Ústí nad Labem však k vyhlášení karantény nesáhla, a tak se dané utkání může odehrát."

Petr Svěcený, ředitel PR ČMFS
Olomouc: Michal Hubník a Rudolf Otepka se potýkají s příušnicemi, Marka Kaščáka, Vojtěcha Štěpána a Ondreje Murína trápí angína a další hráči bojují s nachlazením.

Teplice: Michal Smejkal onemocněl prasečí chřipkou, Vlastimil Vidlička jde se stejným podezřením na testy a dalších pět až šest fotbalistů má běžnou formu této nemoci.

Obava z rozšíření prasečí chřipky je tím nejvážnějším důvodem, proč mohlo ze Strahova přijít rozhodnutí o přeložení duelu na pozdější termín. Krajský hygienik však karanténu neuvalil. "Takže se bude normálně hrát," uvedl mluvčí svazu Petr Svěcený.

Teplický lékař Jan Štěrba přitom tvrdí, že odložení by bylo správným řešením. „I kdyby se jednalo o pouhou chřipku, tak by bylo správné zápas nehrát. Oslabený organismus po chřipce není schopný zátěže. Nejde udýchat devadesát minut, hrozí i srdeční onemocnění. Jsem pro, aby se nehrálo a aby se zápasy dohrávaly na jaře,“ myslí si lékař.

Ani ústecký krajský hygienik Josef Trmal by utkání nedoporučil odehrát. Ale zakázat jej prý nemůže.

„Ten zápas se může v pohodě odehrát,“ oponuje mu na dálku olomoucký klubový ředitel Jiří Kubíček, sám nyní ve stavu nemocných. „Můžou si pomoci hráči z béčka.“

To také Tepličtí udělali. Z osmnácti hráčů, kteří včera seděli v autobuse směr Olomouc, byli i tři z divizní rezervy včetně třiatřicetiletého Dušana Tesaříka.

Ale také šestice fotbalistů s podlomeným zdravím. Cestovat měl i mladý obránce Jan Peterka, jenže po jednom společném tréninku jej také sklátila nemoc.

Lékaři se proto obávají, že společný pobyt se může projevit už během pondělního rána i na zdraví ostatních. „Budou teď čtyřiadvacet hodin pohromadě, může se stát, že se nemoc u spousty z nich teprve projeví,“ říká klubový mluvčí Petr Heidenreich.

Zatímco v Teplicích marodka roste, v Olomouci se přece jen trochu zmenšuje. Nejen proto se dá tvrdit, že domácí budou favoritem utkání, byť nastoupí proti ligovému lídrovi. Hanáci v posledních čtyřech duelech neztratili ani bod a nasázeli třináct branek.

„Olomouc se rozehrála do dobré formy a navíc je na vlně euforie. Zápas s ní je pro nás výzvou,“ ví teplický kouč Jiří Plíšek.

Sigma vsadila na totální ofenzivu a ani dnes to nehodlá měnit. „Když nám bude scházet Michal Hubník, to je trochu komplikace,“ říká trenér Zdeněk Psotka. „I tak je naší hlavní motivací připravit Teplicím první porážku v sezoně.“

Kdo tedy bude mít navrch? Olomouc, Teplice nebo všechny porazí nemoc?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud