23. listopadu 2009 • 12:30

Prasečí chřipka útočí: Teplice vezou nákazu

Autor: Blesk Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ač jim chybí odehrát zápas v Olomouci (dnes od 17:30, vysílá ČT2), vedou Teplice fotbalovou ligu. Jenže lídra teď ohrožuje kromě pronásledovatelů také chřipka, v případě Michala Smejkala dokonce chřipka prasečí.



Vir H1N1 a jemu podobné potvory nakonec dnešní duel nejspíš odehrát povolí.

Čtěte více:
Olomouc a Teplice kosí nemoci, hrát ale budou »

Žádnou paniku! Nikdo neumírá, dokonce ani v případě Smejkala nebylo nutné, aby zůstal v nemocnici. Ovšem je svým způsobem výjimečný, z českých sportovců dosud prasečí chřipku potvrdili lékaři jen u dvou hokejistů v NHL. Šmíd a Krejčí se brzy vyléčili a už hrají. „Od začátku týdne mi nebylo dobře. Oproti normální chřipce mě hodně bolela hlava, ale teď už je to lepší," popsal Smejkal, jenž leží doma.

„Ale chřipku nebo podobné onemocnění má i dalších šest hráčů, museli jsme povolat čtyři kluky z béčka, aby do Olomouce mohlo vyrazit osmnáct hráčů," řekl teplický mluvčí Petr Heidenreich. Jeden hráč z béčka už se také nakazil, takže není vyloučeno, že nákaza se bude ještě šířit...

Fotbalový svaz na žádosti Teplic o odložení neslyší. Nedošlo k němu ani v pondělí, protože zrušení zápasu nevyžadovali hygienici.

"Evropská fotbalová unie v něm jednoznačně říká, že virová onemocnění hráčů v jednotlivých fotbalových klubech včetně nákazy virem H1N1 nejsou důvodem k odkládání zápasů, pokud mají kluby k dispozici dostatečný počet zdravých fotbalistů," uvedl mluvčí svazu Svěcený.

„Může dojít i k přenosu při zápasu z hráče na hráče," tlumočil Heidenreich varování klubového lékaře Jana Štěrby. Olomoucký ředitel Jiří Kubíček, který se sám léčí z virózy, na to neslyší.

„My tu máme také nemocné: Čtyři hráči mají příušnice, dva těžkou virózu. Ale odkládat zápas nechceme. Každý má mít takový kádr, aby problém zvládl," myslí si.

Kéž by šlo pozvat Macha, Šebestovou a psa Jonatána, kteří v útrobách spolužáka Kropáčka zkrátka viry vymlátili a bylo hotovo... Nejde to, takže Tepličtí včera večer vyrazili přenocovat do Olomouce s tím, že možná jedou zbytečně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud