23. listopadu 2009 • 22:24

Když to jde, tak to jde, liboval si Ordoš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádně trpký konec neporazitelnosti zažili fotbalisté Teplic, kteří v Olomouci inkasovali šest gólů. Ofenzivní lavina Sigmy v lize momentálně ničí všechno, co jí přijde do cesty. Posledních pět utkání vyhrál tým trenéra Zdeňka Psotky s oslnivým skóre 19:3.



I souboj s Teplicemi byl velkým představením olomouckých útočníků. Michal Ordoš se dvěma góly přiblížil vedoucímu Marku Kuličovi v tabulce střelců na jediný zásah. Pavel Šultes skóroval jednou a na dalších čtyřech brankách se různými způsoby podílel.

Dále čtěte:
Olomouc zničila Teplice. Nasázela jim šest gólů »
Teplický Plíšek: Hráli jsme na hranici sebeobětování »
Souhrn 15. kola Gambrinus ligy »


Vlevo Samir Merzič z Teplic, vpravo Pavel Šultes z OlomouceFoto ČTK
"Když jsem odcházel z hřiště, Martin Komárek mi na střídačce říká: dát 6:2 prvnímu, to přece není normální. Holt, když to jde, tak to jde," usmíval se Ordoš po zápase.

Ordoš a Šultes řádí. Kouč Psotka na ně vsadil ve zlomovém utkání proti Brnu, které Olomouc vyhrála 5:0. "Tam to začalo. Od té doby, co hrajeme spolu, dáváme branky. Souhra se pořád zlepšuje," uvedl Šultes.

I jeho účet dnes mohl být dvougólový. Asistent rozhodčího mu však gól na 3:0 neuznal pro ofsajd, i když televizní záběry ho usvědčily z omylu. Chybný verdikt vzal Šultes po vyhraném utkání s humorem. "Byl jsem půl metru za obráncem, takže rozhodčím děkuju," usmál se.

I bez regulérního gólu Olomouc pokořila milník v historii samostatné české ligy. Šest branek v jednom zápasu ještě nevstřelila. "Je to krásné období, ale já pořád věřím, že ještě přijde něco krásnějšího. Šest gólů je hodně, ale zasloužených. Naše ofenziva prostě prokázala, v jaké je formě," tvrdil Ordoš.

Uprostřed Štěpán Vachoušek z Teplic, vlevo Tomáš Hořava, vpravo Ladislav Onofrej, oba z Olomouce
Uprostřed Štěpán Vachoušek z Teplic, vlevo Tomáš Hořava, vpravo Ladislav Onofrej, oba z Olomouce


Konec teplické série byl hodně krutý. Desetkrát Severočeši inkasovali za celý dosavadní průběh podzimní sezony a dnes lovil brankář Grigar míč ze sítě hned šestkrát. "Hráli jsme to, na co jsme měli. Byli jsme zdecimovaní nějakou marodkou, ale pan Lubas (šéf ligy) rozhodl, že budeme hrát. Myslím, že i tak se nemáme za co stydět. Dostali jsme šest gólů, ale takový je fotbal," řekl teplický záložník Štěpán Vachoušek, z jehož slov byla cítit zášť vůči fotbalovým orgánům.

Hosté totiž do zápasu nakonec nastoupili bez sedmi marodů. Neúspěšně žádali o odklad a kombinovaná sestava v závěru utkání Olomouci nestačila. "Ti, co hráli, ze sebe vydali maximum. Odcházíme s hlavou nahoře. Dneska jsme to nezvládli, ale je to jen jeden zápas. Čeká nás ještě Plzeň a tu se budeme snažit potrápit," uvedl Vachoušek.

To Olomouc by si asi nejradši přála, aby letošní podzim ještě nekončil. Tým nabral úžasnou formu. "I do Ostravy jedeme vyhrát. Co jiného?! Posledních pět kol každému dáváme o čtyři góly, musíme chtít vyhrát i na Baníku," prohlásil Ordoš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud