29. listopadu 2009 • 16:58

Budějovice čeká veselejší zima, zničily Střížkov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Českých Budějovic zvládli v 16. kole Gambrinus ligy důležitý duel týmů ohrožených sestupem a porazili Bohemians Praha jasně 3:0. Jihočeši si tak nad posledním celkem tabulky připsali první letošní domácí vítězství.



Tříbrankovým rozdílem vyhráli podruhé za sebou a posunuli se na třinácté místo.

Domácí od úvodních sekund sevřeli soupeře do pevných kleští. Hned po výkopu utekl po pravé straně Mezlík a křížnou střelou poprvé protáhl Belaně, který se stejně jako několik jeho dalších spoluhráčů nakonec dostal z virózy.

Souhrn 16. kola »

Na střížkovskou branku se valil jeden útok za druhým. V páté minutě hlavičkoval po Doležalově rohovém kopu Černák do břevna, vzápětí trefil Stráský špičkou kopačky tyč. Z následného rohu už pasivní Pražané inkasovali. Na centr si na přední tyči naskočil Leština a ve svém 121. ligovém utkání oslavil premiérový gól.

V desáté minutě sklepl Riegel skákavý míč zcela volnému Mezlíkovi, ale Belaň včas vyběhl a střelu srazil. Po čtvrthodině poprvé zahrozili i Bohemians. Zoubkův dalekonosný pokus nabral rychlý skluz a Kučeru zachránila pravá tyč. Na druhé straně se po Mezlíkově hlavičce opět vyznamenal hostující brankář.

V 21. minutě prošel ostrý centr celým českobudějovickým vápnem až na zadní tyč, kde chyběl Jeslínkovi asi půlkrok. Jihočeši se s vědomím těsného náskoku zatáhli, přenechali Pražanům střed hřiště a vyráželi k rychlým protiútokům. V 36. minutě znovu utekl hostujícím bekům Mezlík, ani tentokrát však Belaně neprostřelil.

V závěru poločasu Střížkovští málem srovnali. Kincl v rohu pokutového území odstrčil Leštinu, zpětnou přihrávkou našel volného Jeslínka a jistému gólu zabránil jen domácí kapitán Hunal, který obětavým pádem zatarasil míči cestu do sítě.

Po přestávce Bohemians na chvíli vyvinuli tlak, ale Kincl hlavičkoval ve 49. minutě v dobré pozici vedle. Pak si domácí Šíma pohrál s Lencevičem, Mezlík si však na malém vápně ukopl míč do autu. V 52. minutě napálil odražený míč těsně mimo Dittrich a tím výčet šancí hostí na delší dobu skončil.

Naopak Jihočeši po hodině hry zvýšili skóre. Doležalův přímý kop z levé strany přizvedl Leština a nabíhající Stráský doklepl na zadní tyči do prázdné branky. Hosté nesložili zbraně, ale na to, aby smazali nulu v kolonce bodů ze zápasů na hřištích soupeřů, neměli.

Místo toho jim nabuzení domácí přidali na cestu ještě třetí gól, když se v 86. minutě po krásné akci prosadil střídající Meszároš. Dynamo díky dvěma tříbrankvoým výhrám v závěru podzimu bude mít přece jen klidnější zimu.

Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 3:0 (1:0)
Branky:
6. Leština, 60. Stráský, 86. Meszároš. Rozhodčí: Bílek - Večeřa, Handlíř. ŽK: Hunal, Mezlík - Horáček, Ibe, Macháček. Diváci: 2816.
Č. Budějovice: Kučera - Leština, Jarabica, Hunal (88. Žižka), Krob - Doležal, Černák, Riegel, Šíma - Mezlík (77. Meszároš), Stráský (73. Stráský). Trenér: Šilhavý.
Bohemians: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Modeste - Dittrich, Zoubek (73. Wakui), Turtenwald, Dobeš (66. Andronic) - Kincl (60. Ibe), Jeslínek. Trenér: Jindráček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud