Jiří Fejgl
13. února 2010 • 12:54

Střílení gólů, sparťanská nemoc. Přijde Kadlecův čas?

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni to vědí: sparťanští útočníci nejsou žádní bombarďáci. Pohled na statistiky dává jasný důkaz. Za 500 dnů, kdy letenský tým nepoznal slast z prvního místa v ligové tabulce, dal nejlepší střelec Bony Wilfried pouhých sedm gólů!



Za ním jsou šestigóloví Jan Holenda s Partikem Bergrem, pak pětigóloví Václav Kadlec, Kamil Vacek a Roman Hubník.

„Naším problémem je hra dopředu,“ zhodnotil trefně Hubník, ještě na podzim klíčový stoper mužstva, nyní již hráč berlínské Herthy. „Nedostáváme se do šancí. A když už v nějaké konečně jsme, neproměníme ji.“

I další čísla potvrzují jeho slova. Sparta nasázela během podzimu o deset gólů méně než Teplice, vedoucí tým tabulky. A to mají Severočeši ještě jeden zápas k dobru.

Letenští jsou v počtu vstřelených branek až na šestém místě…

„Bony Wilfried i Vašek Kadlec mají velký potenciál, ale teprve ho musí projevit,“ tvrdí bývalý elitní kanonýr Sparty Horst Siegl.

Tomáš Řepka (vlevo) se ošklivě dívá po Zdeňkovi Šenkeříkovi Tomáš Řepka (vlevo) se ošklivě dívá po Zdeňkovi ŠenkeříkoviFoto Pavel Mazáč (Sport)
Pět důvodů, proč Sparta není 500 dní na vrcholu »
Tomáš Řepka, vůdce Sparty, zažil během 500 dnů dva trenéry. S Vítězslavem Lavičkou se nepohodl. Tomáš Řepka, vůdce Sparty, zažil během 500 dnů dva trenéry. S Vítězslavem Lavičkou se nepohodl.Foto Michal Beránek SPORT
500 dní. Tak dlouho nebyla Sparta první »
Jozef Chovanec s Horstem Sieglem Jozef Chovanec s Horstem SieglemFoto Sport

Siegl o Chovancovi: Už nejsme pokrevní bratři »


Právě tito dva by společně se slovenskou posilou Milošem Lačným měli tvořit základ letenského útoku.

Do Ruska totiž odešel občasný podzimní tahoun Jan Holenda. „Džonyho mám rád. Nevypustí žádný souboj – sám jsem to pocítil, když jsme hráli při tréninku na dvě,“ připomíná si Siegl své asistentské doby strávené na Letné.

„Jenže prostě nedává góly. Byl trochu labilní, v přípravě se mu vždycky dařilo víc než v ostrých zápasech.“

Vedle Kadlece, Wilfrieda a Lačného je připravený vysoký hrot Martin Jirouš a slovenský mladík Milan Jurdík. „Myslím, že na jaře začne Lačný s Bonym,“ odhaduje Siegl.

Přitom by se zdálo, že nevšední nadání by mělo tlačit do základní sestavy sedmnáctiletého Kadlece. „Byl jsem nedávno v Brazílii a tam v mančaftech nastupují takhle mladí kluci v základu,“ poukazuje Siegl. „Káca by potřeboval hlavně hrát. Myslím, že na to už má.“

Ukáže se to na jaře? Stane se Kadlec novým letenským superstřelcem?

Letenská útočná trojka očima Horsta Siegla
BONY WILFRIED
Má velký potenciál, když může hrát přímočaře, otočený směrem k brance. Na podzim ukázal i sebevědomí. Trošku má problémy, když musí hrát zády k bráně.

VÁCLAV KADLEC
Když přišel v šestnácti do kabiny, ničeho se nebál. Má drzost na to, aby se prosadil. A myslím, že i kvalitu. Potřebuje ale hrát každý zápas. Kdyby to tak nebylo, klidně bych ho poslal někam na hostování.

MILOŠ LAČNÝ

Michal Bílek a Franta Straka, kteří ho vedli v Ružomberoku, ho chválili. Je rychlý a zároveň klidný. Počká si se zakončením, ještě udělá kličku. Uvidíme, jak bude hrát do plných. Sparta se nemůže vymlouvat, že to na Letné každý zavře. To už tam platí desítky let.
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud