8. března 2010 • 18:46

Slavia přestřílela České Budějovice a je pátá

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Slavie vyhráli i druhý jarní zápas a v první lize se posunuli již na páté místo. V dohrávaném utkání 18. kola dnes zdolali Dynamo České Budějovice 3:2, když všechny branky padly již v prvním poločase.



Dvě domácí trefy zaznamenal Stanislav Vlček, který skóroval v lize poprvé od loňského návratu z Anderlechtu.Lepší vstup do zápasu si slávisté ani nemohli přát.

Již ve druhé minutě po centru Hubáčka nastřelil Hunal nešťastně Naumova, od nějž se míč odrazil k Vlčkovi a ten sám tři metry před prázdnou brankou přišel k jedné z nejlacinějších branek v kariéře.

Vlček? Spíše hlavový vlk >>>


Čtyřiatřicetiletý útočník rychlým gólem oslavil jubilejní 400. ligový start, jímž se zařadil do společnosti dalších osmi veteránů, kteří se mohou pochlubit podobou bilancí.

Sestavu Slavia opět poznamenala široká marodka, která se rozrostla o reprezentanta Hlouška.

Vlček před brankářem Kučerou.Foto Michal Beránek - SPORT


Kouč hostů Jaroslav Šilhavý nemohl poslat do hry oje Volešáka, jež je v Dynamu na hostování právě ze Slavie.Jihočeši nepřijeli do Edenu jen s obrannou taktikou a každou šanci jít dopředu využili.

Přestože na hrotu útoku operoval osamocený Ondrášek, musela být obrana Slavie ve střehu. V 11. minutě Vlček šel sám na gólmana Kučeru, ale jeho střela šla od jedné tyče do druhé a dorážku Grajciara stačil v pádu Krob odvrátit.

Jarolíma mrzí Seneckého chyby. Posadí ho? >>>

V chladném podvečeru domácí diváky doslova zmrazil ve 26. minutě Černák. Čtyřiatřicetiletý slovenský záložník napřáhl ze třiceti metrů a vstřelil svoji první branku v české lize.

Janda hlavičkou opět posílá úřadujícího mistra do vedení.Foto Michal Beránek - SPORT


Zatímco v prvním zápase za Slavii byl gólman Senecký hlavním strůjcem vítězství nad Bohemians Praha, po tomto gólu se musel červenat, protože střela mířila téměř doprostřed branky.

Slavia se ale rychle nadechla k dalšímu náporu. Trappovu hlavičku skvěle Kučera vytáhl, o minutu později šla Naumovova střela hlavou těsně vedle.Ve 33. minutě hlavičkoval do břevna Trubila a Janda, který šel důrazně do koncovky, strhl opět vedení na stranu Slavie.

Obrana domácích ale působila nadále nejistě. Ve 37. minutě z bezprostřední blízkosti trefil Stráský jen do obličeje gólmana Seneckého. Naumova na druhé straně vychytal Kučera, ale hrubka Seneckého znamenala vyrovnání, když slovenský brankář pustil mezi nohama lehkou střelu Ondráška.

Smutný Hunal již brance nezabránil.Foto Michal Beránek - SPORT


Ještě do přestávky našel Grajciar centrem nabíhajícího Vlčka, který svou devadesátou ligovou brankou dostal domácí potřetí do vedení.

Ve slušném tempu se hrálo i po přestávce. Milan Černý unikl po levé straně svému strážci, předložil míč Grajciarovi a Kučera musel ukázat své umění. Ofenzivní fotbal pokračoval, ale branky již nepadaly.

V 69. minutě vyslal Grajciar kolmicí Vlčka, jenž sám před brankářem trefil jen jeho nohy. Domácí pak v poklidu dovedli zápas ke druhému jarnímu vítězství a snížili svou ztrátu na první místo na šest bodů.

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 3:2 (3:2)

Branky: 2. a 43. Vlček, 33. Janda - 26. Černák, 39. Ondrášek. Rozhodčí: Franěk - Novák, Moudrý. ŽK: Grajciar - Horejš, Stráský, Černák. Diváci: 7334.

Sestavy:

Slavia: Senecký - Krajčík, Lafrance, Kopic, Hubáček - Grajciar, Trapp, Janda (46. M. Černý), Trubila - Vlček (86. Ivanovski), Naumov (88. Šenkeřík). Trenér: Jarolím.

Č. Budějovice: Kučera - Leština, Horejš (46. Žižka), Hunal, Krob - Stráský, Otepka, Černák, Šíma (82. Mezlík), Riegel - Ondrášek (64. Hudson). Trenér: Šilhavý.

HLASY TRENÉRŮ

S pětibrankovou přestřelkou mohli být rozhodně spokojeni diváci, ale již méně trenéři obou týmů.

"Já jsem celkově spokojen až na to, že jsme dvakrát takto inkasovali. Budějovice nevyslaly velký počet střel na bránu, ale dvakrát skončil míč v síti," řekl kouč Slavie Karel Jarolím, který litoval i neproměněných šancí v prvním poločase.

"Vlček a Naumov šli sami na branku, ale góly nedali. Hlavně, že jsme do poločasu vstřelili třetí gól," uvedl Jarolím.

Ve druhém poločase mohli slávisté vítězství pojistit, ale místo toho napínali své fanoušky až do konce

. "Hlavně šance Vlčka byla jasná. Pro nás jsou určitě důležité tři body, ale mrzí inkasované branky. Vítězství mohlo být mnohem přesvědčivější," mínil Jarolím, jehož tým zatím na jaře neztratil ani bod.

"Ale důležité zápasy teprve přijdou. V sobotu nás čekají Teplice a tři body získané venku s Bohemians Praha musíme potvrdit," řekl trenér Slavie.

O tom, zda se po dvou laciných inkasovaných gólech objeví v brance proti Teplicím opět Senecký, se prý teprve rozhodne.

"Máme tady další dva gólmany, nechte se překvapit. Důležité bylo, že si vybral slabší chvilku, když to pro nás dopadlo dobře. Mrzí to, ale ne tolik, než kdybychom body ztratili," prohlásil Jarolím.

Českobudějovický kouč Jaroslav Šilhavý si po divokém prvním poločase postěžoval na chyby v obraně.

"Takhle bychom těch šancí na záchranu asi moc neměli," prohlásil trenér třináctého týmu tabulky, který má jen jednobodový náskok na předposlední místo.

Všichni prý očekávali, že jeho tým přijede bránit. "Jen na obranu jsme nemysleli, ale takové chyby nás srazily. Slavia mimo gólů měla tři čtyři jasné šance. Naopak dopředu se nám dařilo, dali jsme dva góly, ale k bodům to přesto nevedlo," řekl Šilhavý.

Ve druhém poločasu již tempo hry nebylo tak velké. "V obraně jsme byli pozornější a v samém závěru měli ještě touhu po vyrovnání. Bohužel se to nepodařilo. Přesto si myslím, že hráči zaslouží hlavně za útočnou snahu pochvalu. O obraně to ale říci nelze," dodal Šilhavý.

 

Vlček před brankářem Kučerou.
Vlček před brankářem Kučerou.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud