20. března 2010 • 22:02

KORUPCE: Dobeš nechce mluvit o své roli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na rozdíl od svého šéfa Karla Kapra dnes fotbalisté Bohemians Praha odmítli komentovat rodící se korupční kauzu v první lize. Stejný postoj zaujal po ligovém utkání v Liberci i trenér Jaromír Jindráček. "Nebudeme se k tomu vyjadřovat," odpovídali na dotazy novinářů.



V případu hraje jednu z hlavních rolí záložník Roman Dobeš. Právě jeho údajně olomoucký gólman Petr Drobisz před vzájemným zápasem posledního kola minulého ročníku telefonicky kontaktoval a nabídl mu 300.000 korun za to, aby hosté prohráli, ale Dobeš to odmítl.

Psotka nakázal hráčům, aby vypnuli mobily a počítače
Pak s nimi před zápasem na Spartě probral údajnou korupci »

Před novináři dnes působil očividně nervózně a o případu, o kterém informoval deník Aha!, odmítl mluvit. "Já noviny nečetl a momentálně se nehodlám k tomu vyjadřovat," řekl fotbalista, který v utkání v Liberci neproměnil penaltu, ale pak dal gól ze hry.

Korupce! Olomouc si koupila výhru nad Bohemians >>

Kouč Jindráček v době údajného pokusu o ovlivnění zápasu působil v Bohemians Praha v roli asistenta kouče Luboše Urbana. O vzniklé situaci prý neměl ani tušení a dnes se o tom dočetl v novinách. "V tu dobu jsem byl asistentem a vše řešil trenér Urban, šlo to kolem mě," uvedl pouze Jindráček.

Na korupci se**, říká olomoucký Šultes >>

V kabině před zápasem v Liberci prý hráče nabádal, aby "mediální věci" nechali v šatně a soustředili se na fotbal. "Nerad bych to komentoval, je to věc vedení, které to prezentovalo. Já jsem zodpovědný za sportovní stránku," doplnil Jindráček.

Drobisz proti Spartě nebyl ani na lavičce >>

Připustil, že například na Dobešovi se kauza mohla podepsat. "Je to poctivý kluk, který si věci bere k srdci. Před zápasem jsem s ním seděl a říkal mu, ať se od toho oprostí, a řekl jsem mu, aby se k tomu před zápasem nevyjadřoval. Že mlčel i po střetnutí, to je jeho věc. Byl špatný hlavně z toho, že se jeho jméno objevilo v souvislosti s tím, že to zprostředkoval. Jak jsem ale četl, tak on to odmítl," řekl Jindráček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud