11. dubna 2010 • 18:57

Kladno otočilo zápas s Budějovicemi

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kladna dokázali otočit utkání 24. ligového kola s Českými Budějovicemi a po výhře 2:1 oživili své naděje na záchranu. Na čtrnácté Slovácko nyní Středočeši ztrácejí dva a na svého soupeře tři body.



Domácí brzy prohrávali po Otepkově gólu z přímého kopu, po pauze však vyrovnal Holub a osm minut před koncem rozhodl Tatanašvili. Nový kladenský kouč Stanislav Procházka se tak i ve druhém zápase po nástupu do funkce radoval ze tří bodů.

Jihočeši se netajili tím, že si do Kladna přijeli pro bod. Trenér Šilhavý, který se vrátil na stadion, kde zahájil svoji prvoligovou kariéru v roli hlavního kouče, nasadil pětičlennou zálohu a ta zpočátku vůbec nepouštěla domácí k šancím.

Špatný vstup středočeského klubu do existenčního duelu umocnila dvacátá minuta, kdy se z přímého kopu trefil přímo k tyči tradiční exekutor standardních situací Otepka.

Zápas jsme sledovali ONLINE ZDE »

Domácí se dlouho nemohli dostat do tempa a výraznější tlak vyvinuli až v závěru první půle, kdy několikrát zahrozili ze vzduchu. Nejblíže k vyrovnání měl Mráz, který se snažil ve 43. minutě doklepnout u zadní tyče za gólmana Kučeru, ale podle sudího míč skončil ještě před brankovou čárou.

Do druhého dějství vstoupilo Kladno aktivněji a po osmi minutách se dočkalo odměny. Holub postupoval tísněný obránci od poloviny hřiště směrem na Kučeru a nakonec dokázal v tísni špičkou kopačky nasměrovat míč do sítě.

Domácí vyrovnání nabudilo. Po hodině hry málem využil Kučerova špatného výkopu Tatanašvili, který pak ve vzájemném souboji upadl, ale sudí Hrubeš zákrok jako nedovolený neposoudil. Brankář hostí byl v permanenci i v 63. minutě, kdy vyrazil Holubovu střelu i následnou Procházkovu dorážku.


Možná zlomovým okamžikem bylo Hunalovo střídání, po kterém Jihočeši několikrát neubránili standardní situace. V 77. minutě ještě Kučera výborně vyškrábl Benešův pokus na roh, ale o pět minut později už byl na Tatanašviliho hlavičku krátký.

Dynamo už srovnat nedokázalo a znovu potvrdilo, že se mu na Kladně nedaří. V lize na stadionu středočeského týmu nikdy nevyhrálo. Kladenští naopak oslavili první domácí prohru od loňského září.

SK Kladno - Dynamo České Budějovice 2:1 (0:1)

Branky: 53. Holub, 82. Tatanašvili - 20. Otepka.
Rozhodčí: R. Hrubeš - Šterba, Teuber.
ŽK: Holub, Novotný, Tatanašvili - Krob, Sedláček.
Diváci: 1940.

Kladno: Kostolanský - Mráz, Beneš, Gross, J. Procházka - Strnad - Zoubek (85. Cigánek), Holub, Novotný (90. Lička), Bartoš - Tatanašvili (90. Zachariáš). Trenér: S. Procházka.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Hunal (75. Meszároš), Krob (86. Ondrášek) - Hudson (69. Stráský), Otepka, Černák, Riegel, Šíma - Sedláček. Trenér: Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud