15. května 2010 • 19:28

Cesta Sparty: Poločas rozpaků, pak oslavy titulu

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to. Mistrovský titul získali fotbalisté Sparty. Jak k němu v zamotaném ligovém finiši došli? Hubeným vítězstvím 1:0, díky kterému se nemuseli ohlížet na výsledky Baníku a Jablonce.



JAK ŠEL ČAS …

1. minuta
Karty jsou rozdány jasně. Pokud chce Sparta urvat titul pro sebe a nestarat se o výsledky konkurentů, musí bezpodmínečně vyhrát. „Jedině vítězství nám mistrovskou korunu zajistí, protože vysoká výhra Baníku v Příbrami je nereálná,“ komentoval situaci Erich Brabec.



5. minuta

Sparta se dostává do lepší pozice. Hráči Baníku nezastavují příbramského Pilíka a prohrávají. Letenští naopak spouštějí velkou jízdu. Vytvářejí si šance, mají tlak a dominují. Wilfried ovšem zahazuje tři solidní šance. Příbram pomáhá také Jablonci. Pokud by utkání na Spartě skončilo 0:0 a Severočeši porazili České Budějovice, titul by zamířil do Jablonce.

12. minuta
Tepličtí útočníci Mahmutovič s Verbířem peláší v přečíslení do protiútoku. Na Letné je ticho. Každý doufá, že jim brejk nevyjde. A tak se skutečně stává. Mahmutovič akci zpomaluje a přichází o míč. Přes devatenáct tisíc fanoušků si oddychuje. Naděje žije!



27. minuta

Fanoušci se dozvídají o vyrovnání Baníku na 1:1, které zařizuje Varadi. Celá zamotaná situace se tedy vrací na začátek. A tak letenský kotel vhazuje na trávník symbolicky modrou dýmovnici…

37. minuta

Letná exploduje. „Gól!“ křičí každý. Jenže sudí branku neuznává. „Wilfried zahrál rukou,“ ukazuje. Naštvaný sparťanský kotel hází na trávník všemožné předměty. Hlasatel je umravňuje. Zbytečně.



45. minuta

Konec první půle. Teplice drží bezbrankovou plichtu, která ale Spartě vzhledem k ostatní poločasovým výsledkům stačí.

47. minuta

Mohutné skandování „My chceme gól!“ slyší největší sparťan v rudém dresu – kapitán Tomáš Řepka. A běží před branku. Tam přilétá centr, který hlavou posílá do sítě. Gól. 1:0. „Mistři,“ slaví fanoušci po celém stadionu.

Tomáš Řepka slaví veledůležitou trefu.Foto Michal Beránek - SPORT


48. minuta
Sparťanům vůbec nevadí, že jablonecký Drsek zrovna střílí branku. Sami jsou totiž blízko titulu. „Tomáááš Řepkaaa! Spartička je nejlepší!“ burácí Letná, po níž jede mexická vlna.

Na Spartě zavládla po závěrečném hvizdu obrovský euforie. Diváci vlétli na hřiště a slavili s hráči.
Video se připravuje ...


65. minuta

Jablonec zvyšuje vedení. Lafata se trefil z penalty. Spartě to ale nevadí. Drží vedení 1:0, které jí čím dál více přibližuje k titulu.

90. minuta
Je to tam. Titul už Spartě nikdo nevezme. Je nejlepší, neporažená a vítězná. Letná slaví. „Mistři! Mistři! Mistři,“ třese se.

Tomáš Řepka slaví veledůležitou trefu.
Tomáš Řepka slaví veledůležitou trefu.

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud