7. července 2010 • 17:43

Budějovice dotáhly přestup Pecky a Otepky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový útočník Luboš Pecka přestoupil z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic, kam se vrací po osmi letech. Jihočeši definitivně dotáhli také příchod ostříleného záložníka Rudolfa Otepky, na kterého uplatili opci na přestup.



"Jsem samozřejmě moc rád, že mohu využívat služeb obou těchto fotbalistů. Mají toho za sebou v lize už hodně a pevně věřím, že nám v ligové sezoně pomohou," uvedl českobudějovický trenér Jaroslav Šilhavý.

Dvaatřicetiletý Pecka na jihu Čech odstartoval svoji ligovou kariéru a pak odešel do Mladé Boleslavi, kde se stal v sezoně 2006/07 králem ligových střelců.

Další rok strávil v německých Cáchách, kde se však neprosadil a vrátil se zpět do Boleslavi. V uplynulé jarní části kvůli zranění nehrál. Ve 117 zápasech v nejvyšší soutěži dal 33 gólů.

O čtyři roky starší Otepka už v Českých Budějovicích na jaře hostoval a výrazně pomohl Dynamu k udržení ligové příslušnosti. Během třinácti utkání za Jihočechy vstřelil tři branky a na stejný počet nahrál. Na kontě má 362 zápasů v nejvyšší soutěži a patří k nejzkušenějším ligovým hráčům.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud