21. února 2011 • 20:24

Na hloupost doplatili nevinní hráči, říká Siegl

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy stop. Tak zní verdikt disciplinární komise pro dva sparťanské fotbalisty Václava Kadlece a Tomáše Pekharta. Potrestán byl i Jozef Chovanec a klub peněžitou pokutou ve výši 750 tisíc korun. Co si o trestech myslí legenda letenského týmu Horst Siegl?



O trestu pro hráče a klub
"Nedokážu říct, jestli je to hodně, nebo málo. Ale pro ty kluky je to určitě nepříjemné. Teď budou stát za hloupost, která se neměla stát. Ti hráči reprezentovat chtějí, jsou v tom nevinně, ale příkaz měli jiný. Sparta se chtěla sehrát na Liverpool. A peněžitý trest? Také nevím, jestli je dostačující."

O Chovancově desetizápasové absenci na lavičce
"Pepa Chovanec sám říkal, že veškeré následky bere na sebe. Takže s tím počítal. S tímto verdiktem by se ale měla Sparta vypořádat. Nějaké propojení tribuna-lavička tam bude. Příkazy bude pořád dávat asi on."

O "vině" vedoucího mužstva Davida Simona
"Nebyli jsme u toho. Těžko hodnotit z dálky, jak to celé bylo. Ale dalo se tomu předejít. Jako sparťan chci hájit samozřejmě zájmy Sparty, ale tahle chyba zkrátka nastat neměla. Disciplinárka to potrestala a všichni musí sklopit hlavy."

O výpovědích aktérů, které se neshodovaly
"Myslím si, že se neshodovaly už v prvotním vyjádření ve Španělsku. Nikdo nevěděl, proč tam byl nebo jestli nebyl. Kasík (tiskový mluvčí - pozn. aut.) samozřejmě řekl, že u toho zápasu taky nebyl. Takže už tehdy to bylo divné. Bylo vidět, že si mysleli, že se na to nepřijde. Pro takový klub s velkým jménem to byla zkrátka ostuda. Z ní se musí poučit, aby příště nepykalo celé mužstvo a nebylo oslabené o hráče v honbě za titulem."

Zkoušený Horst Siegl
Zkoušený Horst Siegl

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud