14. března 2011 • 00:30

Byl to gól? ptal se Horváth. Ano, byl

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Když se asistent rozhodčího Ondřej Pelikán připravoval na zápas Plzně se Spartou, takové situace se chtěl určitě vyvarovat. Jen na jeho úsudku totiž záviselo, zda bude střela Pavla Horvátha v sobotním utkání Plzně se Spartou (1:0) gólová. Naštěstí se muž s praporkem podle opakovaných záběrů rozhodl správně...



Byla to akce, která začala velkým křikem a skončila hrobovým tichem – tedy alespoň na chvíli. Pak zaplněný stadion ve Štruncových sadech explodoval nadšením.

Vše začalo odvážným průnikem Michala Ďuriše, který prošel středem hřiště až na hranici pokutového území. Téměř i vystřelil, spíše včas zakopl o balon, jak ztratil rovnováho po naremplování od Martina Abeny.

Sudí Miroslav Zelinka odpískal faul a dal tak domácím příležitost v podobě tuze zajímavé standardní situace. Sparťané nesli jeho verdikt těžce, po svém to dal najevo především Tomáš Řepka.

K míči se postavil Pavel Horváth a zamířil na stranu, kde stál Jaromír Blažek. Přesto na střelu sparťanský gólman nedosáhl. Balon bouchl do břevna, odtud spadl na zem a odrazil se z brány ven.

Jaromír Blažek se na Horváthův přímý kop natahoval marně.Foto Jaroslav Legner SPORT

Jaromír Blažek se na Horváthův přímý kop natahoval marně.Foto Jaroslav Legner SPORT

Gól! Nebo ne?

Stadion na několik sekund úplně ztichl. Blažek rezignovaně plácl balon na roh, zdálo se, že moc dobře ví, že byl právě překonán.

Oči všech však směřovali k muži s praporkem. Ondřej Pelikán po krátkém zaváhání namířil svou pomůcku šikmo k zemi a rozběhl se směrem k půlící čáře. Zelinka na to konto oficiálně stvrdil první gól zápasu jara.

"Byl to gól?" ptal se Horváth o přestávce reportéra České televize. "Byl," slyšel pozitivní odpověď. "Tak to zaplaťpánbu..." oddychl si. "Chtěli jsme jít do vedení. A to se povedlo."

"Kdyby to dnes neuznali, asi by to byl už vrchol," vyprávěl po utkání plzeňský hrdina už s úsměvem.

Západočeši v jejích minulých venkovních zápasech proti Bohemians 1905 a Slovácku asistenti chybnými verdikty při posuzování ofsajdových situacích připravili o tři body.

Šťastný střelec Horváth hned po brance sprintoval v euforii k plzeňskému kotli, zatímco hosté byli jako opaření. Na chvíli vypadli z role, jen gólman Blažek nejbližším spoluhráčům něco vysvětloval.

Bujaré veselí zavládlo zejména ve VIP lóži, kde na zavěšené obrazovce bylo okamžitě vidět, že to branka opravdu byla. Majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík, který sleduje zápas vstoje opřený o zábradlí a nervozitou si při tom může ukousat nehty, okamžitě vzal telefon a začal psát textovou zprávu.

Na rozdíl od zápasu na Slovácku si tentokrát neměl na co stěžovat…

V popředí zklamaní sparťané, v pozadí radující se domácí.
V popředí zklamaní sparťané, v pozadí radující se domácí.

"Kdyby to dnes neuznali, asi by to byl už vrchol," připomněl Horváth s úsměvem, že Plzeň v jejích minulých venkovních zápasech proti Bohemians 1905 a Slovácku asistenti chybnými verdikty při posuzování ofsajdových situacích připravili o tři body.
Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud