18. dubna 2011 • 04:00

Krach Slavie: Proti Slovácku poslední zápas?

Autor: ar, mip, sq
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavii hrozí zánik. Ne pouze neudělení profesionální licence a sestup do amatérských soutěží, tedy do ČFL. Ale skutečný zánik. „Bijeme na poplach,“ uznává vážnost situace i předseda fotbalového svazu Ivan Hašek. „Jinak přijdeme o jeden z nejslavnějších klubů,“ děsí se této hrozby.



O příštích sedmi dnech mluví generální ředitel klubu Miroslav Platil jako o klíčové bitvě. „Rozhodne se o budoucnosti Slavie. Je to základ všeho,“ říká. Co tedy červenobílé čeká?

DNES – Poslední ligový duel?

Zápas Slavia–Slovácko (18.30) může být posledním ligovým v červenobílém podání. Hráči totiž zvažují, že v případě nesplacení pohledávek, které k nim vedení klubu má a jež se blíží k deseti milionům korun, vstoupí do stávky.

V každém případě se na poločasovou přestávku tohoto duelu chystají fanoušci, kteří hodlají na východní tribuně předvést připravené choreo.

Více o krizi Slavie čtěte v dnešním Sportu

- rozhovor s Ivanem Haškem

- jak vidí kolaps Slavie Erich Brabec?

- budou slávisté stávkovat?

- spasí Slavii ENIC?

ÚTERÝ – Demonstrace u France

Počínaje úterkem je možné očekávat demonstraci radikálnější části fanoušků červenobílých. Ti ji plánují uspořádat buď před domem Antonína France, podle generálního ředitele Miroslava Platila vlastníka klubu, nebo v Edenu.

„Necháme našim majitelům ještě pár dní, pak vezmeme situaci do vlastních rukou,“ stojí od soboty na serveru superslavia.com. Podle nejnovějších zpráv se demonstrace může odehrát až příští týden, jestliže současné vedení závažnou situaci během následujících dnů nevyřeší.

ČTVRTEK – Pohár proti Teplicím

Slavie hraje odvetu čtvrtfinále Ondrášovka Cupu proti Teplicím, v prvním utkání prohrála 1:2. Tento zápas fotbalisté ještě plánují na každý pád odehrát. Otázkou však je, zda klub má vůbec zájem o vítězství v tuzemském poháru a následnou účast v Evropské lize – dobrá reklama, ovšem může vyjít pěkně draho...

Fanoušci na superslavia.com svolávají demonstraci před dům údajného majitele Slavie Antonína France.
Fanoušci na superslavia.com svolávají demonstraci před dům údajného majitele Slavie Antonína France.

NEDĚLE – Platil na odchodu?

Generální ředitel klubu Miroslav Platil už čtrnáct dní nosí v aktovce výpověď. Tu je prý připraven na hodinu podat na konci tohoto týdne v případě, že nesežene deset milionů korun na splacení hráčských pohledávek. Tím pádem by Slavia nedostala licenci a patrně by sestoupila až do ČFL. Naprosto klíčový okamžik pro klub.

PONDĚLÍ – Duel v Plzni na vážkách

Za týden posílá los slávisty na hřiště Plzně. Pokud ovšem hráči neobdrží peníze, nemusí k duelu nastoupit. Tím by narušili regulérnost ligy, protože by lídrovi soutěže usnadnili jeho cestu za titulem. Kontumace a tři body pro Vrbovu partu by byly jisté.

Krize Slavie v kostce

- klub musí do konce dubna sehnat deset milionů na dluhy hráčům, jinak nedostane licenci a hrozí mu pád do ČFL

- ředitel Platil v tom případě zároveň podá na hodinu výpověď

- podle Platila je vlastníkem klubu Antonín Franc, člen představenstva

- slibovaná skupina pěti investorů do klubu nevstoupí

- hráči nedostali od prosince výplaty

- v případě krachu klubu hrozí pád až do třetí třídy, nejnižší možné soutěže

- na základě Platilových slov chystá část fanoušků protestní demonstrace, další příznivci chystají při dnešním duelu proti Slovácku choreografii

- hráči zvažují bojkot pondělního duelu 25. kola v Plzni (25. dubna)

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud